Udlandet reagerer på Runes dramatiske sejr: 'En spiller, der har lært at hade nederlaget'

Holger Runes sejr i fjerde runde ved French Open vækker opsigt i de udenlandske medier.

Det var ikke til at få øjnene væk fra skærmen, da Holger Rune i går spillede sig videre til kvartfinalen ved grand slam-turneringen French Open mod argentinske Francisco Cerundolo.

Efter tre timer og 59 minutters tennis kunne danskeren strække armene i vejret efter flere gang at have været på kanten af exit.

Med den allersidste energi blev sejren sikret i en match tiebreak med 10-7 foran et stopfyldt Court Suzanne Lenglen, der knap kunne forstå, hvad de netop havde overværet.

Efterfølgende har flere medier dog formået at få ned på skrift, hvad der skete i opgøret.

Ud af det er der kommet både hyldest og hård kritik af den danske verdensstjerne.

Holger Rune måtte grave dybt for at slå argentinske Francisco Cerundolo. (Foto: © Jean-Francois Badias, Associated Press)

Runes hoved har ikke meget at lære

Den franske avis L'Equipe er hoppet i det poetiske hjørne med en forklaring af, hvad tennis er. Om spillet, kraften i en forhånd eller hastigheden af en serv. Om det fysiske, der giver dig overskuddet, når kampene trækker ud.

Til sidst beskriver L'Equipe det, der ifølge avisen gjorde, at Rune til sidst kunne kalde sig sejrherre.

-... Og så er der sindet. Hovedet, der nægter nederlaget, som hader det, og finder det rigtige slag, selvom hjernen mangler ilt. Og her har Holger Rune ikke meget tilbage at lære, skriver avisen.

- Danskeren irriterer måske nogle, men det er en spiller, der har lært at hade nederlaget lige så meget, som han elsker at vinde.

'Mangel på fair play'

Også hos den spanske avis Marca er der roser til Rune. Men særligt én episode i løbet af kampen får også mediet til at rette kritik mod gårsdagens vinder.

Midtvejs i tredje sæt fik danskeren nemlig tilkendt et point, der på den langsomme gengivelse viste sig at ramme Runes banehalvdel to gange. Dermed viste danskere ifølge Marca "endnu engang sin mangel på fair play".

- Han rettede ham ikke (dommeren, red.), og Cerundolo måtte forlade banen i et øjeblik for senere at vende tilbage, skriver Marca.

Også nyhedsbureauet Reuters konstaterer, at dommerfejlen spillede en rolle i danskerens sejr.

- Den danske stjetteseedede Holger Rune fik en hjælpende hånd fra dommeren i form af et overset men grelt dobbelt-bounce, da han kæmpede sig forbi argentinske Francisco Cerundolo, skriver Reuters.

Francisco Cerundolo holdt ikke igen med sin kritik af dommeren, som overså, at bolden havde ramt jorden to gange på Runes banehalvdel. (Foto: © Christophe Petit Tesson, Ritzau Scanpix)

Nyhedsbureauet forklarer, hvordan Holger Rune ikke indrømmede dommerfejlen, og at det gjorde den argentinske modstander rasende.

- Cerundolo, der sydede og truede dommeren med en bøde, blev brudt i det efterfølgende point, skriver Reuters.

Selv forklarer Holger Rune, at han ikke lagde mærke til, at bolden ramte jorden to gange, inden han sendte den retur over nettet.

- Jeg gjorde bare alt, jeg kunne, for at få den tilbage. Efter den næste bold kunne jeg se på storskærmen, at den havde ramt jorden to gange, men da var det for sent, og dommeren havde dømt.

- Sådan er sport, sådan er tennis. Dommere kommer til at begå fejl nogle gange. Nogle gange går de ens egen vej, andre gange ikke. Sådan er livet, siger Holger Rune.