Udsat grand slam vækker opsigt: Kan blive uden spansk gruskonge

French Open er udskudt fra maj til september, og det kan betyde manglende stjernestøv over anlægget i Paris.

Hele 12 gange har Rafael Nadal stået med French Open-trofæet i armene. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Hele 12 gange.

Det er antallet af gange, manden, som mange betegner som kongen af grus, Rafael Nadal, har vundet French Open.

En af 'de fire store', men også en af de

sportsbegivenheder
, der må se sig ramt af coronakrisen.

For om den 13. titel kommer i hus i 2020 for den forsvarende mester Rafael Nadal er vaklende usikkert, efter at det franske tennisforbund, Fédération Française de Tennis, tirsdag valgte at udsætte dette års udgave af grand slam-turneringen fra maj til september.

Beslutningen behager nemlig langt fra den spanske tennisstjerne, der ifølge The Guardian, meget vel kan ende med at boykotte turneringen.

Turneringens nye startdato hedder 20. september og ligger således blot en uge efter afslutningen på US Open.

Samtidig kolliderer turneringen på Roland Garros-anlægget i den franske hovedstad med Laver Cup. Tennissportens svar på Ryder Cup, hvor de bedste fra Europa møder de bedste fra resten af verden. En turnering, som Nadal sidste år investerede mange kræfter i og til sidst også endte med at vinde sammen med resten af Europaholdet, der udover Nadal talte blandt andre schweizeren Roger Federer.

Med andre ord taler meget for, at investeringen bliver den samme fra spanierens side i år, og de to turneringers kollisionen vil derfor med al sandsynlighed betyde fravær af en eller flere tennisstjerner i det franske.

En fraværsliste, der udover Nadal

potentielt
også kan tælle navne som Dominic Thiem, Nick Kyrgios, Milos Raonic og Denis Shapovalov, og som utvivlsomt vil devaluere den store grusturnering.

Ingen advarsel fra det franske forbund

Planlægningen modtager da også kritik fra en af spillerne på ATP-touren. Således skriver canadieren Vasek Pospisil på Twitter:

- Dette er vanvid: Store udmeldinger fra Roland Garros, der ændrer datoerne til en uge efter US Open. Ingen kommunikation med spillerne eller ATP. Vi har INTET at skulle have sagt i den her sport, skriver Pospisil.

The Guardian skriver endvidere, at hverken USTA, der er arrangørerne af US Open, ATP eller

WTA
har fået nogen former for advarsel om flytningen af French Open fra det franske tennisforbund. Et forbund, der begrunder beslutningen således:

- Mens ingen i dag kan forudsige, hvordan sundhedssituationen vil være den 18. maj (hvor kvalifikationen til French Open var planlagt at starte, red.), gør den aktuelle lockdown det umuligt at forberede og dermed organisere turneringen til de planlagte datoer.

En udmelding, der uddybes af præsidenten for det franske tennisforbund, Bernard Giudicelli.

- Vi har taget en svær, men modig beslutning i denne ikke tidligere sete situation, der har udviklet sig voldsomt siden sidste weekend. Vi agerer ansvarligt og må arbejde sammen i kampen om at sikre alles sundhed og sikkerhed.

Facebook
Twitter