Ukrainer nægtede at give hånd efter nederlag: 'Jeg respekterer hende ikke'

Ukrainske Marta Kostyuk nægtede at give hånd til belarusiske Aryna Sabalanka efter de to tennisspilleres opgør ved French Open søndag.

I søndagen første opgør ved den store tennisturnering French Open gjorde verdens nummer to, belarusiske Aryna Sabalanka, kort proces, da hun slog sin ukrainske modstander Marta Kostyuk 6-3 og 6-2 i to sæt.

Kort proces gjorde ukraineren dog også efter kampen.

Marta Kostyuk, der ad flere omgange har beklaget sig over, at belarusere og russere må være med i international tennis, gav i hvert fald ikke hånd til sin modstander.

I stedet vadede hun lige forbi Aryna Sabalenka, over til sin taske og ud af stadionet - til stor undren hos verdenstoeren, der responderede ved at bukke foran publikum.

Nu forklarer ukraineren så, at valget om ikke at give hånd skyldes belaruserens modstridende holdning til belarusere og russeres deltagelse i international sport.

- Jeg sagde, at jeg ikke ville gøre det (give hånd red.), så jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle ændre mening.

- Jeg har aldrig sagt, at jeg hader Aryna Sabalenka eller nogen andre spillere. Men jeg respekterer hende ikke på grund af hendes standpunkt, siger Mara Kostyuk.

Aryna Sabalenka havde dog, på grund af krigen i Ukraine, heller ikke regnet med, at hun ville få et "tak for kampen" efter opgøret.

- Ingen i verden, hverken russiske eller belarusiske atleter, støtter krigen. Men jeg forstår godt, hvorfor de ikke vil give hånd til os. Jeg kan nemt forestille mig, hvad der vil ske fra Ukraines side, hvis de ukrainske spillere begynder at give hånd til os, siger Aryna Sabalenka på et efterfølgende pressemøde.

Ud over Aryna Sabalenka og Marta Kostyuk var også danske Clara Tauson i aktion i går. Hun buldrede videre til næste runde, og det kan du læse mere om her.