Ung landsholdsspiller: Stor oplevelse at spille med Wozniacki

Den danske Fed Cup-debutant Emilie Francati er begejstret over at have Wozniacki med på holdet.

Danske Emilie Francati er begejstret over at spille på hold med Caroline Wozniacki ved Fed Cup i Montenegro. (Foto: Mark Kolbe © Getty Images)

Emilie Francati er debutant og yngste kvinde på tennislandsholdet ved Fed Cup i Montenegro.

Og for det 17-årige stjernefrø er det stort at være på hold med verdens nummer fem Caroline Wozniacki.

- Det er en stor oplevelse. Hun er super sød, så vi har det rigtig hyggeligt. Det er et rigtig hyggeligt team, vi har med, så det er dejligt, at vi kan have det sjovt både på og uden for banen, fortæller Emilie Francati.

- Jeg suger til mig

For Francati, der ligger nr. 50 på det Internationale Tennis Forbunds juniorrangliste, er det en mulighed for at lære af den tidligere verdensetter.

- Man lærer selvfølgelig en masse af hende, når man ser hende spille, så jeg suger bare til mig af det hele, og bruger så meget jeg overhovedet kan. Hun har selvfølgelig en masse erfaring, som vi andre ikke har, og den må vi jo bare lære af.

Algeriet blev spillet ud af banen

Og indtil videre er det nok meget godt, at danskerne kan lære af hinanden. Udfordringen på banen har været overkommelig, idet der er stor niveauforskel nationerne imellem, indrømmer Francati, der sammen med Mai Grage kunne uddele æg i gårsdagens double mod Algeriet.

- Det er måske ikke alle kampe, der er de hårdeste, men det er en oplevelse, og man er selvfølgelig spændt, når man skal ind og spille sin første Fed Cup-kamp. 

- Så der var lidt sommerfugle i maven, men det er en masse oplevelser og erfaring, som vi kan tage med, når vi forhåbentligt rykker op, siger hun.

Torsdag spiller Danmark mod Norge, og vinder Danmark gruppespillet, kan de på lørdag spille oprykningskamp.

Facebook
Twitter