US Open: Kan Wozniacki fortsætte succesen i New York?

Intet andet sted har Caroline Wozniacki haft større succes end i New York, og muligheden for succes er til stede igen, mener ekspert.

Caroline Wozniacki i kamp mod Varvara Lapchenko i Bank of the West Classic på Stanford University Taube Family Tennis Stadium. (Foto: Lachlan Cunningham © Scanpix)

Caroline Wozniacki har aldrig lagt skjul på, at hun holder meget af New York. Så meget, at hun har anskaffet sig en lejlighed i den amerikanske metropol. En luksus, der er de færreste forundt, men som i høj grad er mulig for hende netop på grund af hendes gode forhold til den sagnomspundne by og ikke mindst den tennisturnering, der afholdes i Flushin Meadows-parken hver sommer.

Hvis Caroline Wozniacki trækker på smilebåndet alene ved klangen af navnet US Open, er der ikke noget at sige til det. For det er på det nationale Billie Jean King-anlægget i Queens, at hun har fejret sine største sportslige triumfer og været tættest på at få fingre i en af tennissportens ypperste titler; en Grand Slam.

Sidste år nåede hun frem til finalen, hvor hendes evige nemesis, Serena Williams, løb med sejren, og i 2009 brød hun for alvor igennem med en finaleplads som bare 19-årig. Med semifinaler i 2011 og 2012 er der ikke noget at sige til, at den nu 25-årige dansker har reserveret en særlig plads i hjertet til den amerikanske tennisturnering.

Der er langt ned til nummer to på listen over succesfulde grand slam-optrædender for Wozniacki: Det er Australian Open, hvor hun i 2011 nåede frem til en semifinalen.

Yderligere grund til optimisme forud for US Open finder Caroline Wozniacki i lodtrækningen, der placerer hende i den modsatte halvdel af den til tider uovervindelige Serena Williams. Og først i kvartfinalen står hun til at møde en spiller fra top 10, tjekken Petra Kvitova.

Et lovende udgangspunkt, mener tenniskommentator Tine Scheuer.

- Jeg håber jo naturligvis, at hun kan leve op til sidste års flotte resultat ved at nå finalen. Og jeg synes også, at det ser rigtig fornuftigt ud faktisk. Hun er i halvdel med nogle spillere, som bestemt ikke er umulige at slå.

Overkommelig modstander

I første kamp gælder det amerikaneren Jamie Loeb, en spiller der ligger placeret som nummer 411 i verden, og som Caroline Wozniacki derfor burde slå uden problemer.

- Hun skal igennem den kamp, men forhåbentlig også få en god mulighed for lige at få spillet sig ind på banerne igen, lige at få rystet de her førsterundenerver, som der vil være for alle spillere, af sig. Men sejren skal køres hjem, og den skal køres stabilt hjem, og det tror jeg også, at Caroline gør.

- Det er altid meget ’hvis og hvis’, så for at bruge Carolines egne ord, så gælder det om at tage én kamp ad gangen. Men det ser så til gengæld også rigtig fornuftigt ud, hvis ellers at hun selv er fit for fight, siger Tine Scheuer.

Starttidspunktet for Caroline Wozniackis kamp mod Jamie Loeb er endnu ikke fastlagt, men tirsdagens program ved US Open begynder klokken 17:00 dansk tid.