Useedet amerikaner vækker opsigt med storspil og jubelbrøl

21-årige Frances Tiafoe er det nye amerikanske tennishåb.

John McEnroe, Pete Sampras, Andre Agassi.

USA har i den grad præget den mandlige tennisverden med succesfulde spillere gennem historien. I de seneste mange år har det dog været tyndt med de helt store talenter fra 'Guds eget land'.

Men det kan være, at en vis 21-årig spiller kan ændre på den situation.

Frances Tiafoe brillerer ved Australian Open. (Foto: ALY SONG © Scanpix)

Frances Tiafoe er navnet. Amerikaneren, der er på alles læber i tennisverden i øjeblikket, efter han i dag avancerede til sin første kvartfinale ved Grand Slam – og det som useedet.

Det skete, efter han slog bulgarske Grigor Dimitrov i fire tætte sæt på sin 21-års fødselsdag. Nu venter den helt store test, når andenseedede Rafael Nadal står på den anden side af nettet.

- Jeg bliver nødt til at skynde mig hjem for at sove ud og hvile. Han kommer til at få mig ud på mange løbeture. Men jeg glæder mig helt vildt meget. Det er alt, hvad jeg har drømt om, sagde den karismatiske amerikaner efter sejren over Dimitrov.

Udover sit fornemme tennisspil er Tiafoe også blevet berømt for sine specielle og bemærkelsesværdige jubelscener, som publikum ved Australian Open har taget imod med åbne arme.

Efter kampen mod Dimitrov rev Tiafoe sin trøje af, flexede sine muskler og slog sig selv på brystet for at fejre sin store triumf.

Den 21-årige amerikaner jubler over sin seneste sejr. (Foto: ALY SONG © Scanpix)

Men det er ikke noget, som han har planlagt på forhånd, forklarer den 21-årige spiller.

- Nej, det er noget, der kommer til mig helt naturligt. Jeg er stor basketball-fan, så jeg er meget inspireret af de spillere og deres jubelscener. Jeg prøver at give noget af mig selv.

Du kan se jubelscenen og highlights fra kampen i videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter