Useedet tjekke overvinder verdens nummer to og er i finalen ved French Open

Karolina Muchova fortsatte med at imponere, da hun torsdag aften slog Aryna Sabalenka i semifinalen ved French Open.

Karolina Muchova ligger lige nu nummer 43 på verdensranglisten. (Foto: © Emmanuel Dunand, Ritzau Scanpix)

En useedet tennisspiller mod verdensranglistens nummer to.

På papiret så det på forhånd ud til at være en noget nær umulig opgave, som tjekkiske Karolina Muchova stod over for i semifinalen ved French Open mod Aryna Sabalenka.

Men Muchova var bedøvende ligeglad med, hvem der havde favoritværdigheden, da hun torsdag aften overvandt verdensranglistens nummer to i tre dramatiske sæt med cifrene 7-6, 6-7, 7-5.

Det var også tjekken, der kom bedst fra land. For efter et tæt første sæt kunne Karolina Muchova til sidst trække sig sejrrigt efter afgørelse i tiebreak.

Med 1-0 på scoretavlen til tjekkiske Muchova, var alt presset altså pludselig på Aryna Sabalenka, hvis tennisstjernen ikke skulle ud i et overraskende exit mod en useedet modstander.

Aryna Sabalenka har vundet en grand slam-titel tidligere. (Foto: © Emmanuel Dunand, Ritzau Scanpix)

Og belaruseren kom da også bedre med i andet sæt. For selvom sættet udspillede sig nærmest præcist på samme måde som det første, var det til sidst Sabalenka, der trak det længste strå i endnu en tiebreak.

De to svarede konstant tilbage på hinandens servebrud ved at bryde tilbage i det efterfølgende parti. Det skete både i slutningen af første sæt og to gange i løbet af det andet sæt.

Og med 1-1 på tavlen, skulle det hele altså afgøres i et neglebidende tredje sæt.

Publikum hjalp på vej

Og her så det ud til, at Muchova havde fået munden for fuld, og at Aryna Sabalenkas rutine ville sende hende videre til finalen.

Det var i hvert fald svært at forestille sig belaruseren uden en finaleplads, da hun førte 5-2 i det afgørende sæt og endda havde en matchbold undervejs.

Men pludselig genfandt tjekkiske Muchova storspillet og satte verdensranglistens nummer to på plads. 5-2 blev til 5-5. Og så brød tjekken igen til 6-5, og pludselig kunne useedede Karolina Muchova serve sig selv videre til finalen ved French Open.

Og det var lige præcis det, som Muchova gjorde - endda i overlegen stil. Sejren kom i hus på tjekkens første matchbold, og så kunne en lettere chokeret Muchova række armene i vejret og lade sig tiljuble, mens Sabalenka måtte gå fra banen med bøjet nakke.

Trods nederlaget var der alligevel plads til et lille smil fra Aryna Sabalenka (th) i retning af Karolina Muchova (tv). (Foto: © Kai Pfaffenbach, Ritzau Scanpix)

Glæden var da også til at tage og føle på, da Karolina Muchova blev fanget kort efter den vilde præstation, hvor hun var millimeter fra at tabe, men alligevel endte i finalen.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Publikum hjalp mig. Jeg prøvede bare at kæmpe alt, hvad jeg kunne, og det virkede til sidst. Jeg er virkelig glad, siger Karolina Muchova.

- Jeg har hørt, at folk siger, at jeg spiller godt, men jeg forsøger ikke at lade det stige mig til hovedet. Jeg fokuserer bare på mit spil.

Karolina Muchova er aldrig tidligere nået længere end tredje runde ved French Open. Men det har tjekken altså lavet om på nu, og skal for første gang nogensinde spille finalen i grand slam-turneringen i Paris, der spilles lørdag.

Her møder Muchova enten verdensetteren Iga Swiatek eller brasilianske Beatriz Haddad Maia, der spiller den anden semifinale senere torsdag.