Verdens bedste troede, publikum råbte 'buuuuh'. I stedet hyldede de danske 'Ruuuune'

Verdens bedste tennisspiller Novak Djokovic vandt natten til onsdag mod danske Holger Rune i US Open.

Novak Djokovic var imponeret af den unge dansker, der lykkedes med at vinde et enkelt sæt. (Foto: © Robert Deutsch, Ritzau Scanpix)

'Buuuuh!'

Den serbiske verdensetter Novak Djokovic var forvirret, da han natten til onsdag spillede første runde af US Open mod det danske tennishåb, 18-årige Holger Rune.

Publikum på det legendariske tennisstadion Arthur Ashe Stadion i New York nød at være tilbage på stadion til en stor tenniskamp med verdens bedste tennisspiller, og det kom til udtryk i flere råb i løbet af kampen. Råb, som Djokovic troede var buh-råb mod ham.

Især efter andet sæt, som Holger Rune vandt, 7-6, blev råbene højere: 'Buuuuh, buuuuh, buuuuh'. Publikum gik mildest talt amok, da den unge dansker sikrede sig sin eneste sætsejr i kampen.

- Ærligt, så vidste jeg ikke, hvad de råbte, sagde Novak Djokovic efter kampen.

- Jeg troede, de buhede. Det var ikke en optimal stemning for mig. Men jeg har været i de her situationer før, så jeg vidste, hvordan jeg skulle tackle det.

Holger Rune havde rigtig mange af de fremmødte fans i New York på sin side i første runde af US Open. (Foto: © JOHN G. MABANGLO, Ritzau Scanpix)

Men det var ikke buh-råb, han tacklede.

Det var publikum, der råbte efter nummer 145 i verden, danske Holger Rune.

'Ruuuune, Ruuuune, Ruuuune.'

Kampens underdog animerede flere gange publikum til at råbe højere, når han vandt vigtige point i kampen, som han dog tabte 6-1, 6-7, 6-2, 6-1.

Han blev med det samme en publikumsfavorit for de mange fremmødte, og han nød det til fulde, fortalte han efter kampen, som var hans første Grand Slam-kamp i karrieren.

- Det var en vanvittig oplevelse. At spille mod Novak på Arthur Ashe (tennisstadion, red.) er en drøm, der går i opfyldelse, sagde Holger Rune.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var en ubeskrivelig følelse. Publikum var fantastisk. Jeg kunne ikke have ønsket mig mere, sagde han.

Holger Rune sprudlede flere gange af glæde i kampen mod Novak Djokovic. (Foto: © Sarah Stier, Ritzau Scanpix)

'Han er en kommende stjerne'

Selvom publikum havde Runes ryg, så var det alligevel for stor en mundfuld at spille mod Djokovic, der jagter sin fjerde Grand Slam-titel i indeværende sæson. Lykkes det, vil han være den første herrespiller siden 1969 til at vinde samtlige Grand Slam-turneringer i samme sæson. En såkaldt Grand Slam.

Ligesom han med en US Open-titel kan blive den herrespiller i historien med flest Grand Slam-titler. 21 i alt.

Derfor var motivationen også stor, da sejren skulle sikres efter Rune vandet andet sæt. Danskeren begyndte at se træt ud i tredje sæt og måtte samtidig have hjælp på banen af fysioterapeuten på grund af krampe i benet.

Krampen tog til i fjerde sæt, hvor den serbiske verdensstjerne hurtigt afgjorde kampen. Men tilskuerne blev ved med at bære den unge dansker frem til allersidste bold.

Det var dog ikke kun tilskuerne, der var imponeret af Holger Rune. Også Djokovic selv sendte store roser afsted mod Rune efter kampen.

- Han fortjener et stort bifald. Det er uheldigt, at han skulle igennem det, siger Djokovic med henvisning til krampen.

- Han spillede godt i andet sæt, da det gjaldt, og jeg servede ikke særligt godt i de afgørende øjeblikke i andet sæt.

Stor respekt til Holger. Vi kommer til at se dig her igen, min ven. Det er jeg sikker på.

34-årige Djokovic fortalte også, at han selv døjede med krampe, da han var en ung tennisspiller.

- Det skete faktisk oftere, da jeg var ung. Man kunne se, at han havde det meget svært. Jeg føler med ham. Jeg håber, at han snart er på benene igen. Han vil vende stærkere tilbage, og jeg er sikker på, at vi kommer til at se meget til ham i fremtiden, sagde Djokovic.

- Han er en god fyr og en kommende stjerne.

Den 18-årige danske Clara Tauson er også med i årets US Open. Tirsdag lykkedes det hende at spille sig videre til anden runde, da hun slog franske Clara Burel med 7-5, 6-0. I anden runde venter verdensetteren, australieren Ashleigh Barty, og kampen spilles efter planen i løbet af torsdag.

Clara Tauson er nummer 78 i verden og møder i anden runde Ashleigh Barty. (Foto: © ED JONES, Ritzau Scanpix)