Verdensetter flyver videre til anden runde i Wimbledon

Trods lidt nervøsitet i første sæt spillede Ashleigh Barty sig videre i Wimbledon med sejr over kineser.

Ashleigh Barty er for nyligt strøget til tops på kvindernes verdensrangliste. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Verdensetteren Ashleigh Barty indledte tirsdag Wimbledon med en sejr over kineseren Saisai Zheng.

Den 23-årige australier vandt med 6-4, 6-2 over den kinesiske modstander.

Barty brød for nylig igennem i den absolutte verdenstop, da hun vandt grusturneringen French Open og samtidig sikrede sig karrierens første grand slam-titel.

Hun fulgte i forrige uge op med en sejr i Birmingham, hvor der ligesom i Wimbledon spilles på græs. Dermed kunne Barty i sidste uge overtage førerpositionen på verdensranglisten.

Du kan læse mere om den australske verdensstjerne her.

Belgier venter i næste runde

I tirsdagens opgør mod Saisai Zheng havde australieren lidt problemer midtvejs i første sæt. Men siden hen spillede hun sig varm og smed nerverne fra sig.

Da australieren først havde fundet rytmen, var der aldrig tvivl om kampens udfald.

I anden runde venter belgieren Alison Van Uytvanck, der er nummer 58 på verdensranglisten.

Den forsvarende mester, tyske Angelique Kerber, er ligeledes klar til anden runde. I et rent tysk opgør vandt hun tirsdag med 6-4, 6-3 over Tatjana Maria.

Tidligere tirsdag spillede amerikaneren Sloane Stephens sig videre til anden runde med en sejr i to sæt over Timea Bacsinszky fra Schweiz.

Tidligere vindere slået ud

Maria Sharapova må til gengæld stadig se langt efter sin første sejr ved Wimbledon siden 2015.

Tirsdag røg den 32-årige russiske tennisspiller for andet år i træk ud i første runde ved den engelske grand slam-turnering, der bliver spillet på græs i London.

Maria Sharapova, der vandt Wimbledon i 2004, var bagud 6-4, 6-7, 0-5 mod franske Pauline Parmentier, der er nummer 88 på verdensranglisten, da hun måtte trække sig.

Sharapova, der på grund af skulderproblemer er røget ned som nummer 80 i verden, havde ifølge WTA Insider døjet med problemer med armen under kampen.

Tidligere tirsdag røg 2017-mesteren i damesingle, Garbiñe Muguruza, også ud i første runde.

Den 26.-seedede spanier tabte med cifrene 4-6, 4-6 til Beatriz Haddad Maia fra Brasilien, der måtte gennem kvalifikationen for at komme med i hovedturneringen.

Lillesøster Williams gik videre

Serena Williams undgik at lide samme skæbne som storesøster Venus, da hun tirsdag spillede sin første kamp ved Wimbledon i London.

Den 37-årige amerikanske tennisstjerne vandt i første runde 6-2, 7-5 over italienske Giulia Gatto-Monticone, der er nummer 161 på verdensranglisten.

Serena Williams, der har vundet Wimbledon syv gange i damesingle, var overlegen i første sæt, som hun vandt efter at have lavet tre servegennembrud mod et til italieneren.

Det lignede afgørelsen, da Serena Williams i andet sæt brød til 5-3, men Giulia Gatto-Monticone ville også lege med, og hun kom tilbage på 5-5.

Det sluttede dog, da Serena Williams leverede kampens sidste servegennembrud til 7-5.

Mandag røg 39-årige Venus Williams ud i første runde, da hun tabte i to sæt til 15-årige Cori Gauff, der også er fra USA.

Tjekkiske Petra Kvitova, der vandt Wimbledon i 2011 og 2014, kom også videre til anden runde med en sejr på 6-4, 6-2 over Ons Jabeur fra Tunesien.

/ritzau/