Verdensstjerner melder fra til Davis Cup-kampe

Tennisspillerne Andy Murray og Rafael Nadal er ikke med i Davis Cup-kvartfinalerne i næste måned.

Rafael Nadal kommer ikke til at spille med i Spaniens Davis Cup-kvartfinale mod Serbien i april. (Foto: © Julian Finney, Scanpix)

De kommende Davis Cup-kvartfinaler bliver afgjort uden flere af tennissportens største stjerner.

Spaniens Rafael Nadal har takket nej til at stille op mod Serbien, mens britiske Andy Murray er skadet og ikke kan været med mod Frankrig.

Desuden har flere af de bedste franske spillere meldt afbud. Hverken Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils eller Richard Gasquet stiller op for franskmændene.

Nadal havde på forhånd indikeret, at hvis Davis Cup-kvartfinalen mod serberne blev afviklet på alt andet end grus, så ville spanieren hellere hvile sig.

Og da opgøret spilles på hardcourt i serbiske Beograd 7.-9. april, så var det ikke så overraskende, at Nadal tirsdag valgte at melde fra.

Spanien, som har vundet Davis Cup-turneringen for landshold fem gange tidligere, kan med en samlet sejr nå i semifinalen for første gang siden 2012.

Albue driller verdensetter

29-årige Murray, som topper verdensranglisten, har en mere alvorlig årsag til afbuddet, da han er ramt af en skade i den ene albue.

Det var den samme skade, som afholdt Murray fra at stille op i Miami Open, som er i gang lige nu.

- Det er et stort tab for os ikke at have Andy med på holdet, men vi ønsker ham vigtigst af alt en hurtig tilbagevenden, og at han bliver helt frisk.

- Jeg ved, at han virkelig gerne ville være sammen med resten af holdet, siger Leon Smith, der er britisk Davis Cup-kaptajn.

Frankrig tager imod briterne på grusbaner i franske Rouen 5.7. april.

/ritzau/