VIDEO 14-årig landsholdsspiller vil gå i Wozniackis fodspor

Unge Clara Tauson er udtaget til tennislandsholdet og sammenligningen med Caroline Wozniacki ligger lige for.

Mandag meldte Dansk Tennis Forbund ud, at Caroline Wozniacki ikke er at finde på det danske tennislandshold i 2017. Verdensstjerne vil forsøge at undgå skader ved at skære ned på antallet af turneringer, og derfor helliger hun sig WTA-touren.

I stedet for Wozniacki er det blot 14-årige tennistalent, Clara Tauson, udtaget til det landshold, der skal spille Fed Cup i Litauen til april. I efteråret vandt Tauson danmarksmesterskabet som den yngste nogensinde, og det giver anledning til at sammenligne hende med forbilledet Wozniacki.

- De er meget langt fremme tidligt. De har et meget højt niveau. Man kan se noget potentiale i dem, så på den måde ligner de hinanden, siger tennistræner Kenneth Carlsen.

Det glæder da også Clara Tauson, at hendes potentiale og tennistalent trækker sammenligninger med Wozniacki.

- Det betyder rigtig meget. Det er jo noget, jeg har arbejdet på i rigtig lang tid. Jeg har trænet hårdt for det, så jeg håber bare, det bliver lige så godt som hendes, siger Clara Tauson.

Clara Tauson skal sammen med Karen Barritza, Emilie Francati og Mai Grage spille Fed Cup i Litauen 19. til 21. april. Det erklærede mål er en playoff-plads om oprykning til Zone Group I.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve