VIDEO Dansk tenniskomet nummer 735 i verden: Vil være nummer et

14-årige Clara Tauson har vundet sin første seniorturnering, og drømmene er store.

I sin bare tredje turnering som senior kunne Clara Tauson søndag lade sig kåre som vinder ved en ITF-turnering i Stockholm. Det betyder, at den 14-årige dansker træder ind på verdensranglisten som nummer 735. Men hun sigter noget højere end det.

- Det er bare et nyt mål, der skal sættes hver gang. Det er fedt at komme på ranglisten nu, men jeg stiler lidt højere end nummer 735. Jeg vil selvfølgelig gerne være nummer et i verden, siger Clara Tauson til DR.

Med Clara Tausons store talent er det selvfølgelig naturligt, at der drages sammenligninger med Danmarks bedste tennisspiller nogensinde, Caroline Wozniacki, som for nylig vandt WTA Finals i Singapore. Tauson hilser sammenligningerne med forbilledet velkommen.

- Det er selvfølgelig superfedt at blive sammenlignet med en, der har ligget nummer et i verden og ligger nummer tre nu igen. Det er supergodt at få den anerkendelse, siger Clara Tauson.

- Selvfølgelig er hun mit forbillede som dansker, når hun ligger så højt, som hun gør, og arbejder så hårdt. Vi spiller ikke helt på den samme måde, men selvfølgelig er hun et forbillede, siger hun.

Sidste år vandt Clara Tauson senior-DM i en alder af bare 13 år. Hun er niece til den tidligere danske topspiller Michael Tauson.

Facebook
Twitter