VIDEO Danske tennisspillere bliver truet på livet efter nederlag

Flere danske tennisspillere oplever at modtage digitale dødstrusler efter nederlag.

- Du er en fucking idiot. Du har intet talent for tennis. Og du har ingen mental styrke. Jeg håber, du dør på banen, din ludersøn.

Beskeden er bare en af få, som tennisspilleren Søren Hess Olesen har modtaget efter et tennisnederlag. Den 27-årige aarhusianer får beskederne på sociale medier, og de bliver sendt fra folk i hele verden.

Han frygter, at truslerne en dag bliver til alvor.

- Hvis folk er så ustabile, at de kan finde på at skrive den slags beskeder, så kan jeg også sagtens forestille mig, at der er nogle, der kunne finde på at gå et skridt videre og være på sidelinjen, hvor de taber besindelsen. Det ved du aldrig. Så selvfølgelig skal du passe på. Det er trusler, de kommer med, uanset hvor de kommer, siger han.

Et udbredt problem

Og problemet er gennemgående for de bedste danske tennisspillere, det forklarer en række landsholdsspillere til DR Sporten. Deriblandt Frederik Løchte Nielsen, der er Danmarks bedste spiller på herresiden.

Han er vant til ubehagelige oplevelser efter et nederlag. Han kan hurtigt opremse de utallige grimme beskeder, der tikker ind på de sociale medier.

- Folk, der har spillet penge på en kamp, hvor jeg taber, kan være indebrændte. Og så synes de, at det er den bedste måde at reagere. Når der kommer dødstrusler, så giver det lige et gip. Men jeg prøver ikke at lade mig gå på af det, forklarer han.

Også på damesiden er problemet til stede. Det har den danske landsholdspiller Karen Barritza mærket.

- Jeg oplever, at jeg modtager beskeder med rigtigt grimme ord. De ender typisk ikke i min primære indbakke, og så prøver jeg at lade være med at læse dem, hvis jeg kan se, at det skrevet med grimt sprog, forklarer hun.

Ny teknologi skaber problemer

Selv mener spillerne, at det er gamblere fra ind- og udland, der skriver til dem, hvis de har tabt penge på deres væddemål.

Det kan skabe bitterhed hos de folk, der har satset penge på de danske tennisspillere.

Det er jo bare folk, der ikke kan styre deres følelser. Og det er nok bare tegn på ludomani, konkluderer Søren Hess Olesen.

Det forklarer Thomas Ploug, der er professor i IT-etik på Aalborg Universitet.

- Den nye teknologi gør, at der er kort fra frustration til handling. Det er lynhurtigt at udtrykke både frustration og vrede på internettet.

Ifølge ham er det svært at komme truslerne til livs. Særligt de beskeder, der kommer fra folk udenfor landets grænser kan være svære at få stoppet.

- Vi skal have ændret noget i vores kultur, så vi kan få snakket mere om, hvordan vi taler til hinanden på nettet. Det er ikke løsningen, at beskederne bare bliver slettet. Og det er umuligt at vænne sig til at få den slags beskeder. Vi mennesker er sårbare, fortæller Thomas Ploug.

Facebook
Twitter