VIDEO Tyske tennisstjerner ydmyget af nationalsang fra nazi-tiden

Fed Cup-landskamp i USA blev indledt med forældet tysk nationalmelodi, der henleder tankerne på nazitiden.

Den igangværende tennislandskamp mellem USA og Tyskland fik den måske værst tænkelige indledning.

Fed Cup-kampen mellem de to landes udvalgte tenniskvinder blev indledt lørdag på Hawaii, hvor en sanger leverede en forældet version af den tyske nationalsang.

Han lagde ud med at synge stroferne "Deutschland, Deutschland über alles", som ikke længere bliver brugt i Tyskland, da det henleder tankerne på nazitiden.

Mens Julia Görges fik tårer i øjnene, så blev Andrea Petkovic både ked af det og vred.

- Jeg har aldrig følt mig så disrespekteret i hele mit liv. Det var en frækhed og uforskammethed af værste slags, siger den 29-årige tennisspiller.

- Det er med afstand det værste, der er sket i mit liv. Specielt i Fed Cup-sammenhæng. Vi befinder os i 2017, og sådan noget burde ikke ske i USA.

- Det er pinligt og virker lidt ignorant.

- Julia begyndte på et tidspunkt at græde, og jeg havde også tårer i øjnene og blev vred. Det værste er også, at det her påvirker os - ikke amerikanerne, siger Petkovic.

Fik en undskyldning af værterne

Tysklands Fed Cup-chef Barbara Rittner havde lyst til at flå mikrofonen ud af hænderne på sangeren.

- Det er en skandale, og det er utilgiveligt. Jeg kunne græde, for det er normalt et øjeblik, der giver en gåsehud, når man hører nationalmelodien. Det har ramt os hårdt, siger Rittner.

Tyskland er bagud med 0-1 i Fed Cup-kampen, efter Andrea Petkovic tabte sit første opgør til USA's Alison Riske. Der venter yderligere fire kampe på Hawaii mellem de to landes spillere.

Den tyske lejr fik straks efter afviklingen af nationalhymnerne en uforbeholden undskyldning af de amerikanske værter.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter