VIDEO Wozniacki åbner op: Kæmper med kronisk gigtsygdom

Caroline Wozniacki fortæller efter nederlaget til Elina Svitolina, at hun i sommer blev diagnosticeret med leddegigt.

Caroline Wozniacki fik sig et chok, da hun i sommer efter Wimbledon vågnede op og ikke kunne løfte armene over hovedet.

Som eliteatlet er kroppen det vigtigste værktøj, og den morgen var der ingenting, der fungerede.

- Jeg vågnede op og kunne ikke løfte armene over hovedet. Jeg havde ondt i begge knæ, skuldre, tæer, og jeg tænkte, at der var noget, som ikke stemte. Det gik ikke væk og blev ved med at gøre ondt, fortæller Caroline Wozniacki til DR Sporten, kort efter sit nederlag til Elina Svitolina ved sæsonfinalen i Singapore.

Diagnosen var leddegigt, og siden det blev klarlagt, har Caroline Wozniacki modtaget behandling.

- Der er nogle dage, hvor jeg mærker det. Efter hårde kampe skal jeg have et isbad og noget behandling. Engang kunne jeg tabe en kamp og så bare tage hjem, og så næste dag havde jeg det okay. Nu skal jeg passe endnu mere på min krop, siger Wozniacki.

Gode muligheder for behandling

Tanken om at bære rundt på en kronisk sygdom har været det, der har fyldt mest for danskeren.

I begyndelsen af oktober vandt Caroline Wozniacki China Open, og den sejr var mere end bare en sejr på tennisbanen.

- Sejren i Beijing var en kæmpe sejr personligt, fordi jeg viste over for mig selv, at jeg er mentalt stærk nok til at klare det her. Man skal forsøge at være positiv, selv om man ikke er i en super situation. Det er jeg som person, så jeg måtte bare finde en måde at håndtere det på, og så give den en skalle.

- Der er ikke nogen endedato. Det er en kronisk sygdom, men heldigvis er der så mange gode muligheder for behandling, at det ikke gør mig rigtig nervøs. Selvfølgelig ville det være bedre, hvis jeg ikke havde det, men nu er det sådan, det er, og så er det bare med at kæmpe videre på banen og lytte til kroppen.

- Det er klart, at det er noget, man lige skal sluge. Men jeg har det meget bedre nu, og hvis jeg kan hjælpe en anden, der har det samme problem, så har jeg gjort mit, siger Caroline Wozniacki til DR Sporten.