Wozniacki åbner Wimbledon mod verdens nummer 98

Wozniacki møder Varvara Lepchenko i første runde af Wimbledon. Begge Williams-søstre i danskerens halvdel.

Caroline Wozniacki røg sidste år ud af Wimbledons fjerde runde (Foto: Tony O'Brien © Scanpix)

Tennisspilleren Caroline Wozniacki møder amerikanske Varvara Lepchenko i første runde af Wimbledon.

Det står klart efter fredagens lodtrækning. Og det står også klart, at der venter Wozniacki en potentiel meget svær vej til succes på græsset i London.

Den danske verdenstoer og Australian Open-mester fører med 6-1 i indbyrdes kampe mod Lepchenko. Amerikaneren er nummer 98 på verdensranglisten. De to spillere har aldrig mødt hinanden på græs.

I 2018 har de ikke stået over for hinanden, men to gange i 2017 vandt Wozniacki uden sættab.

Aldrig bedre end fjerde runde

Wozniackis bedste resultat i Wimbledon-sammenhæng er ottendedelsfinalen. Hun var blandt de sidste 16 i 2017, og i alt har hun prøvet at have ottendedelsfinalen som endestation seks gange i karrieren.

I anden runde står Wozniacki til at møde russeren Ekaterina Makarova. Hun er nummer 35 i verden i single og har tidligere spillet sig i kvartfinalen. I double er Makarova nummer et i verden.

Hvis seedningerne holder, møder Wozniacki veninden Agnieszka Radwanska fra Polen i tredje runde. Radwanska er finalist fra 2012.

Den 16.-seedede amerikaner Coco Vandeweghe er på papiret modstanderen i ottendedelsfinalen. Sidste år kom hun frem til kvartfinalen, og det har amerikaneren præsteret to gange i karrieren.

Samme halvdel som Williams-søstrene

Et interessant navn i Wozniackis lodtrækningshalvdel er Serena Williams. Amerikaneren har vundet 23 grand slam-titler, heraf Wimbledon syv gange, men er blot nummer 183 i verden i øjeblikket.

Det skyldes dog, at hun først for nylig er vendt tilbage til sporten efter en barselsorlov. Hun blev sidste år mor for første gang.

Men på grund af hendes bedrifter i turneringen har arrangørerne seedet Serena Williams som nummer 25. Hun han kan dermed blive en potentiel modstander for Wozniacki i kvartfinalen.

På papiret står Wozniacki dog til at møde den femteseedede ukrainer Elina Svitolina i kvartfinalen.

Amerikanske Sloane Stephens, der seedet som nummer fire, kan blive Wozniackis modstander i semifinalen.

En anden potentiel semifinalemodstander for Wozniacki er Venus Williams, storesøster til Serena Williams.

Den niendeseedede amerikaner har vundet Wimbledon fem gange i karrieren. Sidste år nåede Venus Williams frem til finalen.

Rumænske Simona Halep er topseedet.

/ritzau/

Facebook
Twitter