Wozniacki: Det er en drøm at bære fanen

Caroline Wozniacki er beæret over at skulle være dansk fanebærer ved OL i Rio.

Kronprins Frederik og Caroline Wozniacki med den danske fane. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Symbolikken var ikke til at tage fejl af. Caroline Wozniacki havde valgt den helt rigtige kjole, da hun fredag eftermiddag trådte ind på Københavns Rådhus i en rød kjole med hvide kanter på ærmerne. Øjeblikke senere stod hun med et stort flag i hænderne og viftede med de selvsamme farver.

Danmarks Idrætsforbund har udvalgt hende som dansk fanebærer, når det danske OL-hold bliver præsenteret ved åbningsceremonien på det olympiske stadion i Rio. Og det er en rolle, som tennisstjernen glæder sig til.

- Det er en kæmpe ære. Det har været en drøm for mig siden første gang, jeg var med til OL. Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget. At være anfører for det danske hold vil jeg tage til mig, og forhåbentlig kan vi få en rigtig god holdånd, der kan give masser af medaljer til Danmark, siger Caroline Wozniacki til DR Sporten.

Glad OL-chef

I modsætning til Legene i London kommer Caroline Wozniacki til at bo i den olympiske by, hvor langt hovedparten af atleterne bliver indkvarteret. I London boede hun i en privat lejlighed for at få de mest optimale forberedelser til tennisturneringen. Men denne gang ønsker hun igen at være en del af OL-byen.

Hos Danmarks Idrætsforbund glæder chef de mission, Morten Rodtwitt, sig over, at Caroline Wozniacki har takket ja til opgaven.

- Hun er en stærk repræsentant for dansk eliteidræt, og derfor tror jeg, at hun vil være en fantastisk ambassadør, som vil få forrest for de øvrige danske atleter. Hun har en stærk udstråling, som står for de værdier, som vi gerne vil være eksponent for i olympisk sammenhæng. Hun er målrettet, dedikeret og ambitiøs.

Herunder kan du se Caroline Wozniacki blive udnævnt som fanebærer.