Wozniacki: Dommeren en skændsel

Efter sit dramatiske nederlag ved French Open fortsatte Caroline Wozniacki sit angreb på dommerne.

Caroline Wozniacki diskuterer med dommer Poncho Ayala. (Foto: Christophe Karaba © Scanpix)

Efter en tre timer lang tenniskamp fortsatte Caroline Wozniacki sin dyst med dommerne, som hun så sig mere end almindeligt sur på i løbet af tredjerundenederlaget ved French Open til Kaia Kanepi.

- Det er en skændsel, at der bliver lavet sådan nogle fejl, siger Wozniacki efter kampen.

- Det var ikke engang sådan, at bolden kunne have været inde, kunne have været ude. Den var klart ude.

Den 21-årige dansker refererer til en høj, blød bold, som Kanepi slog tidligt i andet sæt. På det tidspunkt havde Kanepi vundet første sæt 6-1 og havde breakbold ved stillingen 1-1 i andet sæt.

Linjedommeren forblev tavs, da Kanepis slag slog ned nær baglinjen, men Wozniacki stoppede duellen overbevist om, at den var ude. Dommer Poncho Ayala fra Spanien sprang ud af sin stol, men bekræftede linjedommerens kendelse.

Det førte til en langstrakt diskussion, hvor Caroline Wozniacki insisterede på at få turneringens supervisor på banen og, da det ikke skete, dristede sig ud i spydige ordvekslinger med dommer Ayala.

- Du kan da ikke bare sidde der og være så arrogant, sagde Wozniacki til ham, da han igen var kravlet op i sin stol.

- Hvis der var Hawk-Eye på banen, ville det her være så freaking pinligt for dig, sagde hun med henvisning til det elektroniske linjedommersystem, der anvendes på alle andre underlag end grus, inden Wozniacki til sidst stillede spørgsmålstegn ved Silver Badge-dommerens faglighed.

- Har du gået i skole? Du har gået i skole. Så du burde kunne se, at bolden var ude. Adspurgt efter kampen - som Wozniacki tabte 6-1, 6-7, 6-3 - hvorfor hun insisterede på at fortsætte en tilsyneladende frugtesløs diskussion, svarer Wozniacki prompte:

- Fordi jeg føler, jeg har 100 procent ret i den diskussion, og derfor føler jeg også, jeg har ret til at bede supervisoren om at gå ind og se mærket. Men sådan er reglerne åbenbart ikke. Wozniacki var tydelig oprørt efter kampen og insisterede med blanke øjne og klar røst på, at der skulle sættes ind over for, hvad hun opfattede som inkompetence.

- Hvis de ikke kan se, så må de få nogle andre dommere til at holde øje med linjerne eller installere Hawk-Eye på de her baner.

Facebook
Twitter