Wozniacki fik en dårlig start på 2019 – men eksperter maner til ro før Grand Slam-titelforsvar

Caroline Wozniacki led torsdag et overraskende nederlag i Auckland.

Caroline Wozniacki måtte torsdag morgen forlade WTA-turneringen ASB Classic efter et nederlag til canadiske Bianca Vanessa Andreescu. (Foto: Edgar Su © Scanpix)

- Det var ikke en Caroline, som var i nærheden af 100 procent i dag.

Så klar er Eurosports tennisekspert Michael Mortensens vurdering efter at have set Caroline Woznaicki tabe til den 18-årige canadier Bianca Andreescu torsdag i 2. runde af WTA-turneringen ASB Classic i Auckland.

Det er derfor langt fra en optimal optakt til hendes titelforsvar i Australian Open, der begynder om 11 dage.

- Det er ærgerligt, fordi hun kunne selvfølgelig godt have haft brug for nogle flere kampe før Australian Open. To kampe er ikke helt optimalt for hende, så jeg håber, at hun har tid til at spille nogle træningssæt, så der kan blive arbejdet lidt med hendes serv, forklarer Michael Mortensen.

Det bliver bakket op af Tine Scheuer-Larsen, der er tenniskommentator hos TV3 Sport. Ifølge hende handler det bare om at komme videre nu for den danske tennisstjerne.

- Jeg er sikker på, at hun er irriteret over det, men så skal den kamp også bare parkeres. Hun skal snart i gang med at forsvare sin titel fra Australian Open, så det handler om at få det lagt bag sig hurtigst muligt, siger Tine Scheuer-Larsen om Wozniacki.

Rutine kan hjælpe

Men er der grund til bekymring? Egentlig ikke, hvis man spørger de to tenniseksperter. Michael Mortensen har specielt fokus på, at Wozniacki har masser af rutine, som nok skal komme hende til gavn i Australian Open.

- Man skal ikke lægge så meget i sådan et nederlag. Det er selvfølgelig ikke det bedste, men hun er så rutineret, og hun ved, hvad der skal til. Som forsvarende mester af Australian Open kommer hun med en god fornemmelse i kroppen på grund af nogle gode minder fra sidste år, forklarer Michael Mortensen.

- De bedste spillere har evnen til at optimere spillet, når det er en Grand Slam, og det er Caroline også i stand til. Bare hun kommer igennem de to første runder med en fornuftig lodtrækning, så skal hun nok være klar til et stort resultat i Australian Open, siger han.

Både Michael Mortensen og Tine Scheuer-Larsen taler om, at det var tydeligt at se på spillet, at Wozniacki ikke har spillet så mange kampe på det seneste, og at det derfor er vigtigt, at hun får noget god træning op til turneringen.

Hun går dog ind til Australien Open med en helt ny rolle, som hun aldrig har prøvet før. Wozniacki har nemlig titlen som forsvarende vinder.

- Jeg tror, at det er en bedre situation for Caroline, end at hun får de sædvanlige spørgsmål om, hvornår hun vinder en Grand Slam. Nu er Grand Slam-sejren hjemme, og jeg tror, at det er federe for hende at komme som forsvarende mester, siger Tine Scheuer-Larsen.

- Der er et stort pres på Caroline, men hun skal vende det til noget positivt. Hun skal huske, at hun vandt turneringen sidste år, og at hun er klar over, hvad det kræver at gå hele vejen. Hun har selvfølgelig rigtig mange point at forsvare her den kommende tid, men det vil overraske mig meget, hvis hun tænker de tanker, fordi hun er så rutineret, siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki nåede til finalen i Auckland sidste år og havde derfor en markant bedre optakt til Australian Open.

Facebook
Twitter