Wozniacki frygter landskampe i terrortruet land

Trods terrorrisiko skal Wozniacki og resten af landsholdet spille Fed Cup i Kairo.

Caroline Wozniacki er betænkelig ved, at Fed Cup skal spilles i Kairo. (Foto: Geoff Burke © Scanpix)

Caroline Wozniacki og resten af Fed Cup-holdet kommer sandsynligvis til at tænke på andet end tennis, når de i april skal til Kairo. Trods risiko for terror og bortførelser er Egyptens hovedstad nemlig stedet, hvor kampene i Gruppe 2 skal spilles ifølge TV 2 Sport.

Og det vækker bekymring hos Danmarks største stjerne, Caroline Wozniacki:

- Man må virkelig gøre alt for at sikkerheden er i orden. Og hvis man må tage flere sikkerhedsfolk med, så må man gøre det. Nu er det helt nyt, og der er nogle måneder til, men det er ærgerligt, at man skal spille et sted, hvor man ikke kan føle sig sikker, siger Caroline Wozniacki til TV 2 Sport.

Høj risiko for terror

Usikkerheden er der ikke så meget at sige til. Efter flere angreb i Egypten sidste år skød to gerningsmænd mod turister i Kairo den 7. januar. Heldigvis blev ingen dræbt, men derfor er det stadig med en vis risiko, hvis man rejser til Egypten.

Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger i hele Egypten, herunder i Kairo.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

sin hjemmeside skriver Udenrigsministeriet blandt andet:

- Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger i hele Egypten, herunder i Kairo, Alexandria og andre turistdestinationer. Der er særligt høj risiko for terrorangreb på den nordlige del af Sinai-halvøen. Terrorangreb retter sig først og fremmest mod de lokale sikkerhedsmyndigheder, men der er set en stigning i angreb rettet mod vestlige mål, herunder turistattraktioner.

Desuden kan man også læse i rejsevejledningen, at der er risiko for bortførelser.

Fed Cup skal spilles fra den 11. april, og Danmark er i gruppe med Egypten, Bosnien-Hercegovina, Finland, Litauen, Liechtenstein, Østrig og Slovenien.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve