Wozniacki holder sin gigtsygdom i skak, men: 'Jeg kan ikke selv styre det'

Caroline Wozniacki vil være et eksempel for andre, der også lider af gigt.

Caroline Wozniacki har en modstander, hun står over for gang på gang. En af dem, der ikke lader sig besejre af en benhård førsteserv eller en maskeret stopbold. Som en tæge har den fat i Wozniacki, der konstant bliver nødt til at kæmpe for at have overtaget. Modstanderen er kronisk leddegigt.

- Jeg må leve med det resten af livet. Jeg prøver at holde det 'i skak' så meget, jeg kan, siger Wozniacki til DR forud for sin kamp i tredje runde af grand slamturneringen Australian Open.

Hun afslørede i efteråret 2018, at hun havde gigtsygdommen reumatoid artritis.

Den havde plaget hende i noget tid, og hun har flere gange fortalt, hvordan sygdommen pludselig kan få hendes hænder og led til at hæve og give hende 'smerter overalt'.

Kan ikke selv styre det

Hun vil ikke lade sygdommen definere sit liv, men hun bliver alligevel nødt til at tage sine forholdsregler for at holde sygdommen i ave så godt som muligt. Hun bruger blandt andet den omdiskuterede kryoterapi, hvor kroppen eksponeres for ekstrem kulde, samt ture i sauna for at holde sygdomssymptomerne nede.

- Og så handler det om at få rørt sig hver dag og få sovet de timer, jeg skal, samt få spist noget god mad.

- Nogle dage er det der stadig. Jeg kan ikke 100 procent selv styre det, men jeg prøver, så godt jeg kan, siger Wozniacki og tilføjer:

- Jeg håber, jeg kan hjælpe andre, der lider af det og vise, at man kan, hvad man vil. Man kan selv definere, hvad ens liv skal gå ud på.

Den 29-årige tennisspiller, der har vundet 30 titler i karrieren, lægger tennisketsjeren på hylden efter den igangværende grand slam-turnering i Australien.

I indslaget over artiklen kan du se og høre hende fortælle om sin gigtsygdom.