Wozniacki kan blive verdensetter i næste uge

Triumferer Caroline Wozniacki i Cincinnati, mens andre resultater flasker sig, kan hun igen blive verdensetter.

Caroline Wozniacki er ikke langt fra igen at kunne indtage toppen af WTA-ranglisten. (Foto: Vaughn Ridley © Scanpix)

Det er blevet tæt i toppen af kvindernes verdensrangliste i tennis, efter at Serena Williams efter Australian Open i januar indledte sin barsel.

Så tæt at fem spillere i princippet er i spil til førstepladsen, når eliten i denne uge krydser ketsjere ved WTA-turneringen i Cincinnati. Caroline Wozniacki er én af dem.

Turneringen skal dog gå op i en højere enhed for danskeren, hvis hun skal generobre førstepladsen, som hun sad på i 67 uger i en periode fra 2010 til 2012.

Først og fremmest skal Wozniacki vinde turneringen, og samtidig skal den nuværende verdensetter, tjekken Karolína Plísková, tabe, når hun onsdag træder ind i anden runde.

Endelig må listens nummer to, rumæneren Simona Halep, ikke nå længere end til kvartfinalen.

Pliskova har mange point at forsvare

Da verdensranglisten mandag blev opdateret, førte Plísková forholdsvis komfortabelt til de nærmeste, men da hun triumferede i Cincinnati sidste år, mister hun alle point fra den lejlighed, hvorfor konkurrenterne kan lugte blod i jagten på tronen.

Halep står med den bedste mulighed for at snuppe førstepladsen fra Plísková, da rumæneren med sikkerhed avancerer til førstepladsen i tilfælde af turneringssejr.

Listens nummer fire, Elina Svitolina fra Ukraine, og nummer tre, tyske Angelique Kerber, er ligesom Wozniacki på femtepladsen afhængig af andre resultater for at tage duksepladsen.

Wozniacki træder som sjetteseedet ind i anden runde, hvor hun onsdag skal møde vinderen af kampen mellem Elena Vesnina fra Rusland og franske Caroline Garcia.

/ritzau/AFP

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve