Wozniacki-konkurrent dropper sæsonfinalen

Rumænske Simona Halep har valgt at melde afbud til WTA Finals i Singapore, da hun er skadet med en diskusprolaps.

Simona Halep har meldt afbud til sæsonfinalen WTA Finals i Singapore. (Foto: USA TODAY SPORTS © Scanpix)

Verdensranglistens nummer et Simona Halep kommer ikke til at spille tennis ved sæsonfinalen i Singapore.

Det skriver tennisforbundet WTA på sin hjemmeside.

Den rumænske tennisstjerne er i øjeblikket ramt af en diskusprolaps, som hun pådrog sig i september i forbindelse med et træningspas. Skaden har forhindret rumæneren i at træne de sidste fire uger, og ender altså nu med at koste hende deltagelsen ved WTA Finals.

- Det er det altid en svær beslutning at melde fra til en stor turnering, siger Halep i en pressemeddelelse.

- Min ryg har det ikke godt. Jeg har ikke trænet i de sidste fire uger, og jeg er ikke klar til at spille med på det her niveau, når jeg er så øm.

Wozniacki bliver topseedet

Simona Haleps skade kommer også til at få betydning for Caroline Wozniacki, der er forsvarende vinder af turneringen. Før Haleps afbud var danskeren seedet som nummer tre, hvilket betød, at hun enten skulle have mødt rumæneren eller den andenseedede Angelique Kerber i gruppespillet.

Nu bliver hun i stedet seedet som nummer to og nummer et i sin gruppe, hvilket burde give danskeren en nemmere vej til finalen.

Simona Halpes afbud giver derudover plads til hollandske Kiki Bertens, der bliver den første hollænder i 20 år til at kæmpe med om titlen ved WTA Finals.

Foruden Bertens er Caroline Wozniacki, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Sloane Stephens, Angelique Kerber, Naomi Osaka og Petra Kvitova klar til sæsonfinalen, der skydes i gang søndag.

Facebook
Twitter