Wozniacki melder fra til landsholdet

Danmarks bedste tennisspiller er ikke med, når Danmark spiller Fed Cup i Litauen.

Caroline Wozniacki har meldt fra til det danske Fed Cup-hold i denne sæson. (Foto: Matthew Stockman © Scanpix)

Når de danske tenniskvinder i april skal spille Fed Cup i Litauen, bliver det uden den altoverskyggende stjerne i sporten. Caroline Wozniacki har nemlig valgt at melde afbud til landskampene i denne sæson. Hun vil skrue ned for antallet af turneringer, hun medvirker i, så denne sæson ikke bliver påvirket af skader i samme stil som sidste år.

- Det er desværre ikke muligt for mig at være en del af holdet i år. Jeg havde sidste sæson mange skader, og jeg har valgt at imødegå dette ved blandt at spille færre turneringer og ikke deltage i fed-cup i år. Generelt for at have et mere strømlinet og ikke så pakket program, også i forhold til skift af underlag.

- Jeg håber, at jeg kan holde mig fri for skader i år. Jeg ønsker alt det bedste for holdet, og håber at mit fravær i år kan give nogle af de unge talentfulde spillere mulighed for at udvikle sig og samle vigtig erfaring, siger Caroline Wozniacki i en pressemeddelelse fra tennisforbundet.

Danmark har trods afbuddet fra Wozniacki en erklæret målsætning om at skulle spille playoff om oprykning til Europe/Africa Zone Group I. Det kræver en første- eller andenplads i en af de to Fed Cup-puljer med hver fire hold.

Det danske Fed Cup-hold består af Karen Barritza (24 år), Mai Grage (24 år), Emilie Francati (19 år) samt blot 14-årige Clara Tauson, der i efteråret blev danmarksmester i seniorrækkerne.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve