Wozniacki: Nedtur var mentalt hård - men jeg mistede aldrig troen

Caroline Wozniacki var trods dyk hele tiden klar over, at hendes niveau var godt nok til en grand slam-titel.

Caroline Wozniacki er i sin tredje Grand Slam-finale. (Foto: Saeed Khan © Scanpix)

Drømmen om at vinde en grand slam-titel forsvandt aldrig for Caroline Wozniacki, selv om hun måtte tilbringe en årrække uden for den absolutte verdenstop.

Torsdag bookede hun billet til karrierens tredje finale i en grand slam-turnering, da hun vandt i to sæt over belgiske Elise Mertens i semifinalen.

- Jeg har altid troet på mig selv. Jeg har haft en hård periode, hvor jeg havde nogle skader, siger Caroline Wozniacki om udsigten til sin første finale ved en grand slam-turnering siden 2014.

- Det har været hårdt mentalt. Men da jeg var ovre det, vidste jeg, at hvis jeg holdt mig fri for skader, og jeg arbejdede hårdt, så var mit spil godt nok til det (grand slam-titlen, red.), tilføjer den 27-årige dansker.

Wozniacki kom til Melbourne som andenseedet efter et fantastisk 2017, der bød på hele otte WTA-finaler. Kronen på værket var sejren i sæsonfinalen i Singapore - karrierens største sejr.

Spiller for at være den bedste

Det danske tennis-es er ikke overraskende lykkelig over, at hun nu står i sin tredje grand slam-finale.

- Det betyder virkelig meget for mig, siger Wozniacki, der hele tiden har haft blikket rettet mod trofæet i de fire største turneringer.

- Hvis ikke, man føler, at man kan gå hele vejen i turneringerne, så er der for mig ingen grund til at spille. Jeg vil konkurrere, og jeg vil være den bedste, og det er derfor, jeg spiller, siger Wozniacki.

Vinder hun lørdagens finale, så vil hun efter en pause på seks år igen placere sig på verdensranglistens øverste plads.

Det er den længste pause mellem to førstepladser, siden ranglisten blev indført i sin nuværende form i 1975. Wozniacki vil således slå Serena Williams' hidtidige rekord, der lyder på fem år og 29 dage.

Lørdagens finale i Australian Open mellem Wozniacki og Halep begynder klokken 09.30 dansk tid.

/ritzau/

Facebook
Twitter