Wozniacki vandt trods store smerter

Caroline Wozniacki trodsede krampe og kæmpede sig igennem smerterne, da Vera Zvonareva blev slået i WTA-sæsonfinalen i Doha.

Caroline Wozniacki var helt færdig, da sejren over Vera Zvonareva var kæmpet hjem. (Foto: Karim Jaafar © Scanpix)

Caroline Wozniacki trodsede krampe og kæmpede sig igennem smerterne, da Vera Zvonareva fra Rusland blev slået i WTA-sæsonfinalen i Doha.

Hun missede to matchbolde i andet sæt, og var tæt på at give sejren væk i det afgørende sæt. Men med tårerne løbende ned ad kinderne af bare smerte, slog hun russeren med 6-0, 6-7 (3-7), 6-4.

Wozniacki indledte kampen med at serve, og hun måtte bruge over otte minutter, før hun havde kæmpet første parti i første sæt hjem. Derefter gik det hurtigt.

Caroline Wozniacki brød russerens første serv, tog sit næste serveparti, brød igen, tog sin egen serv endnu en gang og så stod det 5-0 til danskeren. På det tidspunkt var der kun gået 22 minutter, og fire minutter senere var første sæt hjemme med 6-0.

Smed først føringen

Zvonareva lavede utrolig mange uprovokerede fejl, men hun formåede alligevel at bryde den 19-årige danskers serv til 1-0 i andet sæt.

Wozniacki brød tilbage til 1-1, tog sin egen serv til 2-1. Zvonareva fik kæmpet det næste parti hjem til 2-2, efter at Wozniacki havde haft flere sætbolde. Danskeren måtte kæmpe for at hive næste parti hjem til 3-2.

Derefter måtte russeren have lægehjælp, fordi hun havde fået voldsomt næseblod. Med en vattampon stoppet op i det ene næsebor blev kampen genoptaget. Wozniacki styrede sin modstander rundt på banen og brød hendes serv til 4-2. Hun servede det næste parti hjem til 5-2. Men så tog Zvonareva de næste tre partier og udlignede til 5-5.

Pludselig var russerens spil meget mere stabilt, men ganske som i den tre timer lange kamp onsdag fightede Wozniacki sig igennem den lille krise og gik fra 0-30 til at tage partiet, og så var hun foran 6-5.

Og så to matchbolde

Caroline Wozniacki havde to matchbolde i Zvonarevas serv, men russeren fik udlignet til 6-6. Dermed skulle sættet afgøres i en tiebreak. De fulgtes ad til 3-3, men så var det Zvonareva tur til at styre spillet og hun spillede sig frem til tre sætbolde ved 6-3. Hun skulle kun bruge en enkelt, og så stod det 1-1 i sæt.

Flot spil i afgørende sæt

Spillet bølgede frem og tilbage i det første parti af det afgørende sæt. Med stor variation og vilje brød Wozniacki Zvonarevas serv til 1-0. Russeren var begyndt at finde linjerne meget bedre, og Wozniacki måtte virkelig ud på lange løbeture, før hun kunne øge til 2-0.

Russeren er med i turneringen på et afbud fra den nuværende verdensetter, landsmanden Dinara Safina. Hun reducerede til 1-2. Wozniacki var hårdt presset i sit eget serveparti, men formåede at øge til 3-1.

Skaden måtte behandles

Derefter tilkaldte Caroline Wozniacki fysioterapeuten, som behandlede hendes venstre læg og lår - det ben, hun blev skadet i i sidste uge.

Wozniacki var tæt på at bryde russerens serv, men desværre fik Zvonareva reduceret til 2-3. Russeren sendte danskeren på løbeture fra det ene hjørne til det andet i Wozniackis serveparti, og så udlignede Zvonareva til 3-3 i sæt.

Russeren havde helt lagt de mange fejl bag sig, og kom foran 4-3, mens Wozniacki så ud til at være begrænset i sin bevægelighed på grund af låret. Men den danske fighter udlignede til 4-4 og spillede sig frem til to breakbolde i russerens næste serv. Wozniacki udnyttede den første og med 5-4 havde hun igen chancen for at serve sejren hjem.

Krampe i afgørende parti

Men ved 30-15 fik hun krampe og faldt om med tårerne løbende ned ad kinderne. Hun måtte ikke få behandling af fyssen igen og trodsede smerterne og fightede sejren hjem på sin første matchbold i det tredje sæt.

Danskeren er med to sejre den eneste ubesejrede i Hvid Gruppe. Hun er derfor meget tæt på at være klar til semifinalen, men fredag gælder det Jelena Jankovic fra Serbien klokken 15 - hvis hun altså er i stand til at spille.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk