Wozniacki vil nyde hvert et sekund af sin sidste turnering: 'Det bliver meget specielt'

Den danske tennisdronning går efter at gentage kunststykket fra 2018 med en sejr i Australian Open.

Caroline Wozniacki nyder forberedelserne til sin karrieres sidste turnering. (Foto: Scott Barbour © Scanpix)

Hvis du nogensinde har set et interview med Caroline Wozniacki, så ved du, at hun altid har taget sin karriere én kamp ad gangen.

Det kommer nok ikke til at ændre sig, når hun tager hul på Australian Open på mandag.

Men der er dog én vigtig forskel. For efter 974 professionelle singlekampe i karrieren, så kan kamp nummer 975 nu pludselig vise sig at blive karrierens allersidste på højeste niveau.

- Jeg tror ikke helt, det er gået op for mig, at det er den sidste turnering. Det tror jeg først, det gør en dag eller to inden. Så tror jeg, det rammer mig, siger Caroline Wozniacki til DR Sporten.

Det er trettende gang, Wozniacki er på plads i Melbourne til Australian Open.

Og selvom stribevis af interviews, bunker af arrangementer og en yderst massiv bevågenhed normalt ikke virker til at være den danske tennisdronnings kop te, så har hun en lidt anden indstilling til tingene i sin sidste turnering.

- Jeg prøver at nyde hvert minut, og hver gang folk kommer op og siger tillykke, så tager jeg det virkelig til mig. Det er meget specielt, og noget jeg gerne vil kunne huske tilbage på, siger Wozniacki om optakten til karrierens sidste turnering.

  • Wozniacki vandt Australian Open i 2018 (Foto: Thomas Peter © Scanpix)
  • I finalen besejrede hun Simona Halep i en maratondyst. (Foto: Issei kato © Scanpix)
  • Australian Open-sejren er den største i Wozniackis karriere. (Foto: Issei kato © Scanpix)
1 / 3

Den tidligere verdensetter har da også et helt særligt forhold til tennissæsonens første Grand Slam-turnering på det karakteristiske blå underlag i det sydøstlige Australien.

Det var nemlig i Australian Open, at Caroline Wozniacki endelig kunne løfte et Grand Slam-trofæ, da hun i 2018 slog Simona Halep i finalen.

Derfor ville det nærmest være en eventyrafslutning af H.C. Andersenske dimensioner, hvis Wozniacki kan sætte punktum for karrieren med endnu en Australian Open-triumf.

- Mit mål er at gå hele vejen, og jeg går ud for at vinde de kampe, jeg har, siger danskeren.

Men vejen til finalen bliver yderst besværlig for danskeren.

Hun møder godt nok den useedede amerikaner Kristie Ahn i første runde, men allerede i den næste kamp venter med stor sandsynlighed den 23.-seedede ukrainer, Dayana Yastremska. En modstander, som Wozniacki tabte til i deres hidtil eneste møde.

Den danske tennisdronning kommer dog ind til Australian Open i fin form.

Sidste uges WTA-turnering i Auckland endte med en semifinale i singlerækken og en finaleplads sammen med Serena Williams i doubleturneringen.

- Jeg vil prøve at give den hele armen, og jeg går ud og spiller så godt, som jeg kan. Jeg har trænet hårdt, og jeg føler mig klar. Jeg spillede nogle gode kampe i sidste uge, så det handler bare om at gå ud og slå løs, siger Wozniacki.

Australian Open løber af stablen fra 20. januar til 2. februar i Melbourne, og du kan læse meget mere om Wozniackis afskedsturnering her på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter