Wozniacki vil skabe opmærksomhed om sin gigt-sygdom

Caroline Wozniacki skyder i de kommende dage den nye sæson i gang, men det bliver ikke kun med fokus på spillet på tennisbanen.

Caroline Wozniacki er klar til den nye tennissæson, og den skyder hun i gang i Auckland i de kommende dage. (Foto: Thomas Peter © Scanpix)

Traditionen tro samles de fleste af verdens bedste kvindelige tennisspillere i Australien og New Zealand i de kommende dage, hvor forberedelserne til årets første grand slam, Australian Open, skydes i gang.

Danske Caroline Wozniacki plejer at stille til start i WTA-turneringen i Auckland i New Zealand, og i år er ingen undtagelse.

Men hvor man er vant til, at det er spillet på banen, der fylder for den danske tennisspiller, så går hun ind til 2018-sæsonen med mere end tennis på hjerte.

Wozniacki fortalte for cirka to måneder siden til verden, at hun lider af leddegigt, og nu vil hun bruge sin status som en af sportens absolutte superstjerner til at gøre opmærksom på sygdommen.

Det fortæller hun til det newzealandske medie, New Zealand Herald.

- Man har en stor platform, når man laver det, jeg laver, og jeg synes, der er så mange måder, man kan skabe opmærksomhed på. Lige nu er vi ved at finde ud af hvordan, men bare det at jeg har fortalt, at jeg lider af reumatoid artritis (leddegigt, red.), det har hjulpet en masse mennesker, siger hun i lufthavnen i Auckland.

- Mange mennesker har kontaktet mig og fortalt, at de lider af det samme, eller nogen i deres familie lider af det. Der er flere mennesker, der har sygdommen, end man tror.

Cirka 25 millioner mennesker på verdensplan lider af sygdommen, og Wozniacki fortæller, at hun har været nødt til at ændre sin livsstil i forhold til leddegigten, men at hun for hver dag der går lærer at leve med sygdommen.

- Hver dag er en ny dag, og man har det, som man har det. Men jeg har det fint, og det handler om at finde ud af, hvad der virker for mig, og hvad der får mig til at have det godt. Det lærer man hen ad vejen.

Det er femte år i træk, den 28-årige tennisspiller skyder sæsonen i gang i Auckland. Det er blevet til finaledeltagelse i 2015 og 2018, men hun har aldrig vundet turneringen. Det betyder dog ikke, at hun ikke holder af turneringen.

- Jeg elsker at spille her. Det giver mig en god start på sæsonen, og jeg håber, at jeg gør det godt, siger hun.

- Jeg havde en god sidste sæson, og jeg har spillet godt de seneste sæsoner, så jeg føler mig godt tilpas. Det vigtigste er, at min krop kan holde til det, og kan den det, så får jeg forhåbentlig en god sæson i år.

Caroline Wozniacki tog karrierens største skalp i 2018, da hun vandt sin første grand slam-titel med sejren i Australian Open. Hendes forsøg på at gentage succesen begynder 14. januar i Melbourne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter