Wozniackis australske triumf: En af Carolines bedste kampe nogensinde

DR Sportens tennisekspert Per Colstrup Vinkel hylder Wozniacki efter hendes semifinalesejr og spår hende gode chancer i finalen.

Caroline Wozniacki jubler over sin semifinaletriumf. (Foto: Thomas Peter © Scanpix)

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Caroline Wozniacki smadrede belgiske Elise Mertens i semifinalen ved Australian Open i to sæt, 6-3, 7-6.

Nu står Caroline Wozniacki i sin tredje Grand Slam-finale i karrieren efter en forrygende stærk opvisning i semifinalen i Melbourne

- Der er ingen tvivl om, at det var en af de bedste kampe, Caroline Wozniacki nogensinde har spillet i karrieren. Det var en meget betydningsfuld kamp, og netop derfor var det imponerende så offensivt, hun spillede, siger DR Sportens tennisekspert Per Colstrup Vinkel.

- Det var kun ved 5-3 i andet sæt, at hun blev en anelse anspændt. Men da Elise Mertens var ved at komme tilbage, viste Wozniacki lynhurtigt, at hun kæmpede sig tilbage, siger han.

Aftrykket, Caroline Wozniacki satte i semifinalen var, ét, hvor hun simpelthen bare ville vinde kampe; en mental og fysisk styrke, der i sidste ende afgjorde kampen til danskerens fordel.

- Det var ikke, fordi Mertens spillede dårligt, men Wozniacki spillede bare bedre. Det var hele vejen igennem Caroline, der dikterede kampen, hun var indstillet på, at det var hende, der skulle vise vejen til finale og ikke håbe på fejl fra Mertens, siger Per Colstrup Vinkel.

- Det var den helt store nøgle i denne kamp. Wozniacki spillede kampen, hun ville selv vinde kampen og slog masser af vindere. Det var en kamp på Carolines præmisser, fordi hun ville vinde og ikke var bange for at tabe.

- Det er netop dét, man har set fra Wozniacki nogle gange i de store kampe, hvor hun bliver lidt anspændt og bange, når det hele skal afgøres. Det blev hun ikke i dag, og derfor står hun i en finale, siger tenniseksperten.

Kan vinde finalen

Lørdag morgen dansk tid venter så Caroline Wozniackis tredje Grand Slam-finale i karrieren, begge gange er det blevet til nederlag. Det skal ændres lørdag i Melbourne.

- Der er ingen tvivl om, at hvis hun kan fortsætte på dette niveau, kan hun vinde finalen. Når hun spiller sit bedste tennis og tør at gå efter sine slag, er der ingen i denne turnering, hun ikke kan slå, siger Per Colstrup Vinkel.

- Modstanderen i finalen er enten Simona Halep eller Angelique Kerber (spiller semifinale lige nu, red.), som er er dygtige spillere. Men det er ikke spillere, der er skræmmende og kan smadre Wozniacki ud af banen, siger tenniseksperten.

- Hvis hun tør at tage initiativet og tør at gå efter sine slag, kan Wozniacki meget vel stå som finalevinder lørdag morgen i Melbourne.

Finalen spilles lørdag kl. 9.30 dansk tid og kan tv-mæssigt følges både på Kanal 5 og Eurosport 1 og tekstmæssigt på dr.dk.

FacebookTwitter