Wozniackis gyldne finale: Tjener millioner med - og uden - sejr i Singapore

Danskerens resultater i sæsonfinalen betyder, at hun bliver belønnet med en stor andel af turneringens præmiesum.

Caroline Wozniacki har god grund til at juble over sin indsats i Singapore. (Foto: Edgar Su © Scanpix)

Det kan blive en særdeles givtig dag for Caroline Wozniacki, hvis det lykkes for hende at besejre Venus Williams i WTA-sæsonfinalen i Singapore.

Turneringen byder på den største præmiesum i kvindetennis, hvis man ser bort de fire grand slam-turneringer. I alt bliver spillet om syv millioner dollars (44,8 mio. kr.), og mere end 12 millioner kroner går til vinderen af singleturneringen, når hele regnskabet gøres op, skriver www.cityam.com.

Ser man alene på, hvad en sejr i finalen kaster af sig, så er der en del at se frem til for den vindende spiller i form af lige over 11 millioner kroner.

For hver sejr i gruppespillet – og det blev til to for Wozniacki – blev spillerne belønnet med lige under en million kroner. Dertil skal lægges mere end 900.000 kroner alene for at deltage samt 250.000 kroner for at nå semifinalen.

Selv hvis det skulle ende med et svidende nederlag til den ældste af Williams-søstrene, så behøver Caroline Wozniackis bankrådgiver ikke at fortvivle. Den tabende finalist får nemlig 3,7 millioner kroner for ulejligheden.

Præmiepenge ved BNP Paribas WTA Finals

 • Deltagelse - 151.000 dollars

 • Sejr i gruppespillet - 153.000 dollars

 • Semifinale - 40.000 dollars

 • Tabende finalist - 590.000 dollars

 • Vinder - 1.750.000 dollars

Kilde: www.cityam.com

  Med en sejr i Singapore vil Caroline Wozniacki både sportsligt men også rent økonomisk kunne sætte punktum for et af sine bedste år med en indtjening i præmiepenge på næsten 30 millioner kroner.

  Caroline Wozniacki var i forvejen en af de bedst indtjenende spillere på WTA-touren nogensinde. Hun bliver dog overgået af blandt andre dagens modstander, for 37-årige Venus Williams, der har vundet syv grand slam-titler, kommer med dette års præmiepenge op på mere end 250 millioner kroner.

  Finalen mellem Caroline Wozniacki og Venus Williams begynder klokken 12.30. Den kan følges i Liga på P3, live i tekst på dr.dk/sporten og ses på TV 2 Sport.

  Facebook
  Twitter

  Mere fra dr.dk