Thomas' ben rystede i en time, da barndommens bowlingdrøm blev til virkelighed

Thomas Larsen hentede i weekenden karrierens største sejr, da han vandt Major-turneringen USBC Masters i sportens moderland, USA.

Thomas Larsen blev i weekenden den blot anden europæer i 71 år til at vinde bowlingturneringen HSBC Masters. (© Bowl.com)

Var tiden gået i stå, eller hvad foregik der?

Da Thomas Larsen i søndags havde spillet færdig og så sin finalemodstander ved HSBC Masters, svenske Jesper Svensson, træde frem og sende sin bowlingkugle afsted, gik der måske 20 sekunder.

- Men det var de længste 20 sekunder i mit liv, siger danske Thomas Larsen.

Der skal væltes ti kegler for at lave en strike, og dem skulle Svensson bruge tre af i træk for at vinde.

... svenskeren nedlagde ni.

Dermed sikrede Danmarks bedste bowlingspiller sig karrierens første Major-titel. Det, der vel bedst kan sammenlignes med de meget prestigefulde Grand Slam-trofæer i tennis.

- Det var så stor en forløsning, at jeg næsten ikke kunne være i min egen krop. Jeg tror, at det tog tæt på en time, før mine ben holdt op med at ryste, griner Thomas Larsen.

Med fem årlige Majors er oplevelsen de færreste forundt og gennem HSBC Masters 71-årige historie er danskeren blot den anden europæer til at vinde turneringen i Guds eget land.

Titlen i USA er karrierens største sejr

Det er ingenlunde en nyhed, at Thomas Larsen tager kegler. I 2013 var han den første dansker nogensinde til at vinde en turnering på PBA World Tour, og med weekendens sejr er totalsummen nu oppe på tre af slagsen.

Major-titelen rangerer dog helt i top for den tidligere verdens- og europamester, fordi det er eneste gang, han har hævet et PBA-trofæ i USA, bowlingsportens moderland.

- Det er klart den største sejr i min karriere, siger Thomas Larsen.

- Når man vokser op som bowlingspiller, er det den amerikanske Tour, man følger. Det er det, vi alle sammen har gået rundt som børn og drømt om og forestillet os, at vi kunne spille med i. Det var en barndomsdrøm, der gik i opfyldelse, at vinde herovre, siger danskeren.

  • - I bowlingmiljøet ved folk godt, hvem jeg er, men i den bredere offentlighed er min sejr i USA helt klart det store gennembrud, siger Thomas Larsen. (© Bowl.com)
  • Under et døgn efter, at Thomas Larsen løftede trofæet, gik han i gang med kalenderens næste store turnering, US Open. (© Bowl.com)
1 / 2

Thomas Larsen havde kun 16 timer til at fordøje sejren, før næste turnering, majoren US Open, gik i gang, hvor han tirsdag spillede sin første kvalifikationsrunde.

Men i det halve døgn var han ekstatisk. Glæde, lettelse, hele følelsesregistret. Fuld plade. En flyvende fynbo.

- Det var bare en fantastisk oplevelse. Jeg har gået og håbet, at det ville ske på et tidspunkt, men jeg turde aldrig helt tro på det, før det rent faktisk skete, siger Thomas Larsen.

HSBC Masters var sæsonens fjerde af fem Major-turneringer, der er komprimeret på grund af coronasituationen. Med Thomas Larsens sejr fulgte en præmiesum på 30.000 dollars, ca. 187.000 danske kroner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk