Top 10: OLs største kvindelige stjerner

Den 17-årige amerikanske svømmer Missy Franklin vandt fire guldmedaljer i London og blev ifølge DR Sportens Marco de los Reyes OLs dronning.

De amerikanske kvinder efter OL-guldet på 4x100 meter medley. Missy Franklin ses til højre, Rebecca Soni kan skimtes til venstre, og i midten ses Dana Vollmer. Fjerde deltager på holdet var Allison Schmitt. (Foto: MICHAEL DALDER © Scanpix)

Svømmeren Missy Franklin endte som OLs mest vindende kvindelige atlet med fire guldmedaljer og en af bronze. Ikke mindst derfor er hun Legenes største kvindelige stjerne. Men der var flere andre, der også markerede sig kraftigt. 

Herunder giver DR Sportens Marco de los Reyes sit bud på de største kvindelige atleter ved Legene i London.

1. Missy Franklin, USA

Den 17-årige amerikaner blev den store svømmedronning i OLs førsteuge, hvor hun vandt hele fire guld og en enkelt af bronze. To af guldmedaljerne kom i individuelle discipliner - 100 og 200 meter rygcrawl - og på 200 meteren satte hun også verdensrekord.

2. Allyson Felix, USA

Efter sølv på 200 meter ved både OL i 2004 og 2008 blev det i London endelig til guld på distancen. Desuden var hun med til at vinde guld på 4x100 meter, hvor amerikanerne også satte en imponerende verdensrekord. Og det blev sørme også til guld på 4x400 meter.

3. Ye Shiwen, Kina

En af OL mest omdiskuterede atleter. Vandt OL-guld på både 200 og 400 meter medley, og på den længste af distancerne forbedrede hun verdensrekorden med tre sekunder. Det betød, at der blandt andet fra amerikansk side blev snakket om doping som årsag til hendes præstation. En af forklaringerne fra kinesisk side har været, at den 16-årige komet har ekstremt store hænder.

4. Serena Williams, USA

Var i forvejen de seneste ti års bedste kvindelige tennisspiller i verden, men sjældent har hun været så meget bedre end de andre som her ved OL. I finalen blev Maria Sharapova tæsket med 6-0 og 6-1. Vandt også damedouble med søster Venus.

5. Shelley Ann Fraser-Pryce, Jamaica

Lagde ud med at genvinde OL-guldet på 100 meter. Derefter vandt hun sølv på 200 meter. På 4x100 meter blev det også til sølv.

6. Jessica Ennis, Storbritannien

Havde inden OL status som værtsnationen mest populære sportskvinde, og det lavede hun ikke om på ved at vinde syvkampen. Her imponerede hun fra start ved at vinde 100 meter hæk i en tid, som kunne have givet hende guld i disciplinen ved Legene i 2008.

7. Gabby Douglas, USA

Legenes gymnastik-darling. Den 16-årige amerikaner med det store smil vandt guld i holdkampen og derefter også guld i den individuelle mangekamp.

8. Ranomi Kromowidjodjo, Holland

Den 21-årige hollænder har ved OL for alvor opnået status som et af verdens største kvindelige svømmenavne. Hun vandt guld på både 50 og 100 meter fri.

9. Charlotte Dujardin, Storbritannien

På hesten Valegro var hun først med til at vinde holdkonkurrencen i dressur, og dernæst snuppede hun også guldet i den individuelle konkurrence.

10. Wu Minxia, Kina

Vandt guld i både den individuelle konkurrence fra 3 meter-vippen samt synkronspring fra samme vippe, sammen med He Zi. Wu Minxia vandt også guld i synkronspring fra 3 meter-vippen ved OL i 2004 og 2008.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter