Top 10: OLs største mandlige stjerner

Jamaicaneren Usain Bolt levede op til de store forventninger og endte som De Olympiske Leges helt store superstar. Se de øvrige navne på top 10-listen.

Usain Bolt har akkurat som i Beijing for fire år siden vundet tre OL-guldmedaljer. Måske er han også med i Rio de Janeiro om fire år. (Foto: Olivier Morin © Scanpix)

De to største stjerner ved Legene i 2012 blev de samme som for fire år siden i Beijing. Modsat dengang, hvor de to stjerner var på samme niveau, var Usain Bolt denne gang dog det suverænt største navn.

Men der var generelt mange store stjerner ved Legene i London - især blandt herrerne. Herunder giver DR Sportens Marco de los Reyes sit bud på, hvem der har været de ti største mandlige atleter ved OL.

1. Usain Bolt, Jamaica

Han vandt det samme som i 2008; guld på 100, 200 og 4x100 meter. Modsat OL i 2008 satte han denne gang kun verdensrekord på stafetten. Men tiderne var på samme niveau, og som showmand er han jo også i særklasse.

2. Michael Phelps, USA

Det lå egentlig i luften, at Ryan Lochte ville blive den mest vindende af de mandlige svømmere. Men trods en medaljemæssigt set halvskidt start på OL endte Michael Phelps med imponerende fire guld – heraf to i individuelle konkurrencer – samt to sølv. Og samlet set er han nu oppe på 22 medaljer i OL-historien – fire mere end nogen anden – og 16 af dem er af guld.

3. David Rudisha, Kenya

Satte på imponerende vis verdensrekord på 800 meter, hvor han med tiden 1.40,91 blev første mand nogensinde under 1.41. Førte fra start til slut og trak alle med sig med det resultat, at alle satte personlig rekord. Historiens bedste løb på distancen.

4. Mo Farah, Storbritannien

Blev den første brite til at vinde 10.000 meter, og så snuppede han tilmed også guldet på 5.000 meter. Ved EM i 2010 vandt han også guld på begge distancer, mens det ved VM i fjor blev til guld på 5.000 meter og "blot" sølv på 10.000 meter.

5. Ben Ainsley, Storbritannien

Vandt guld efter en spændende Finnjolle-duel mod Jonas Høgh-Christensen og er nu OL-historiens mest vindende sejler med fire guld og en sølv. Danske Paul Elvstrøm er nu på andenpladsen med fire guldmedaljer.

6. Yohan Blake, Jamaica

På forhånd var det hans dueller mod Usain Bolt, de fleste havde set frem til. Yohan Blake endte blot med sølv på 100 og 200 meter, men var så med til at vinde guld og sætte verdensrekord på 4x100 meter.

7. Chris Hoy, Storbritannien

Vandt en guldmedalje i banecykling i 2004, tre i 2008 og med to yderligere her i London - samt en enkelt søvmedalje i 2000 - er han blevet Storbritanniens mest succesfulde - vurderet på medaljer - OL-deltager nogensinde.

8. Lebron James, USA

Den største stjerne og bedste spiller det amerikanske basket-mandskab, der i suveræn stil vandt OL-guld. Lebron James var også med til at vinde guld i Beijing i 2008.

9. Ryan Lochte, USA

På forhånd lignede han en, der kunne vinde fem guldmedaljer. Men trods en lidt skuffende præstation endte han med fem medaljer – heraf tre af guld, og to af dem var i individuelle discipliner.

10. Andy Murray, Storbritannien

Kort tid før OL nåede han for første gang frem til en Wimbledon-finale, hvor Roger Federer var et hak bedre. Men ved OL på Wimbledons anlæg var skotten en klasse bedre end schweizeren, da de på ny mødtes i finalen.

Facebook
Twitter