Top og bund i ringen med Mikkel Kessler

Ved midnatstid er det alvor for 49. gang i Mikkel Kesslers karriere. Her et overblik over op- og nedture.

Revanchekampen mod Carl Froch i aften i London bliver samtidig første gang, Mikkel Kessler møder en bokser for anden gang i sin professionelle karriere.

Danskeren boksede sin første kamp i bar overkrop for mere end 15 år siden, og karrieren har hidtil budt på 46 sejre og to nederlag.

Her er Ritzaus udvalgte højdepunkter i Kesslers lange boksekarriere:

* Den første kamp

20. marts 1998 vs. Kelly Mays

Som 19-årig bokser Kessler sin første professionelle kamp mod ubesejrede Kelly Mays, der bliver udbokset og stoppet allerede i første omgang af den danske teenager.

* Gennembruddet

12. november 2004 vs. Manny Siaca

Mads Larsen bliver skadet, og Kessler får chancen i en VM-kamp. Den ukendte dansker er så stærk, at Siaca giver op. Kessler forsvarer VM-titlen i Australien mod Anthony Mundine, mod Eric Lucas - og siden i en dobbelt VM-kamp mod Markus Beyer. Kessler knockouter tyskeren i tredje omgang.

* Den største kamp

3. november 2007 vs. Joe Calzaghe

Kessler rejser til walisiske Cardiff med sine to VM-bælter og et pletfrit cv på 39 sejre. Megakampen giver begge boksere et tocifret millionbeløb til kontoen, Kessler bokser kampen trods dårlig hånd. Rutinerede Calzaghe er lynhurtig og vinder en flot kamp på point.

* Nedturen

21. november 2009 vs. Andre Ward

Super Six-turneringen åbnes med Kessler som favorit, men danskeren snubler højst overraskende i sin første kamp mod Ward, der er langt stærkere end ventet. Ward vinder siden turneringen og troner i dag som supermellemvægt-klassens ubesejrede konge.

* Opturen

24. april 2010 vs Carl Froch

Efter nederlaget til Ward er det alt eller intet for Kessler i Herning. Kessler skifter træner, noget nyt skal til, hvis Froch skal besejres, og danskeren kaster alt ind i en åben slagudveksling. Kessler viser stort mod og holder liv i karrieren med en fortjent pointsejr.

* Den seneste kamp

8. december 2012 vs. Brian Magee

Kritikere tvivler på, om Kessler stadig har sult og klasse nok til verdenseliten. Magee, der tidligere har smadret både Rudy Markussen og Mads Larsen, får lov at mærke, at det har Kessler. Danskeren har læst på lektien og fælder Magee med en række dybe stød. Magee er færdig i tredje omgang.

/ritzau/

Facebook
Twitter