Tyskland snød Tyrkiet i sidste minut

Tyskland snød Tyrkiet i slutminutterne og er i EM-finalen efter en 3-2-sejr i et opgør som tyrkerne havde størst ære af. Philipp Lahm blev matchvinder.

Det tyske spillere fejrer Philipp Lahms sejrsmål, mens tyrkerne ærgrer sig. (Foto: Pierre-Philippe Marcou © Scanpix)

Tyskland snød Tyrkiet i slutminutterne og er i EM-finalen efter en 3-2-sejr.                                         Tyrkiet var både skades- og karantæneramt, men holdet spillede med stort mandsmod og havde overtaget i størstedelen af opgøret i Basel.                                        Ûgur Boral bragte de undertippede tyrkere foran 1-0 efter 22 minutter, men Bastian Schweinsteiger udlignede fire minutter senere, og 1-1 holdt sig til pausen.                                          Det tyske spil fungerede ikke, men Miroslav Klose bragte alligevel Tyskland foran 2-1 11 minutter før tid. Semih Sentürk udlignede med fire minutter tilbage af semifinalen, men Philipp Lahm blev tysk matchvinder i sidste minut.

Tyske svaghedstegn

Tyskland spillede bolden sikkert rundt i egne rækker i de første fem minutter dog uden for alvor at nærme sig Tyrkiets mål.

Omvendt var tyrkerne ikke sene til at udnytte tyske forsvarsfejl til at komme frem til at par halvfarlige chancer i de efterfølgende minutter. De par chancer gav Tyrkiet mod på tilværelsen.

De undertippede tyrkere var meget tæt på at komme foran efter 12 minutter, da Colin Kazim-Richards hamrede et skud på overliggeren fra højre kanten af feltet.

Ugur Boral bragte overraskende Tyrkiet foran mod Tyskland. (Foto: Paul Ellis © Scanpix)

Overraskelsen lurede

Tyskerne virkede rystede, mens tyrkerne spillede vældig optimistisk. Og efter 22 minutter kom scoringen, da Fenerbahces Ûgur Boral fulgte op på riposten efter et skud på overliggeren og passerede Jens Lehmann gennem benene.

Boral har ikke scoret et eneste ligamål i de seneste to sæsoner, og nu har han scoret sit første landskampsmål i en EM-semifinale.

Selvom Tyskland virkede, som om de havde snøret støvlerne forkert, havde de naturligvis ikke glemt, hvordan man spiller fodbold.

Og efter 27 minutter kom udligningen, da Lukas Podolski satte Sabri Sarioglu af i venstre side og sendte bolden ind over midten, hvor Bastian Schweinsteiger fik foden på og udlignede til 1-1. Det var Bayern München-spillerens andet mål ved EM.

De kontante tacklinger, hurtige afleveringer, fejlafleveringer og langskud fortsatte. Otte minutter før pausen var Tyrkiet tæt på at komme foran endnu en gang, da Boral hamrede et frispark ind mod Lehmann, men denne gang fik målmanden hænderne på.

Lige på papiret

Uafgjort 1-1 holdt sig til pausen. Tyske Simon Rolfes fik en stor flænge i det ene øjenbryn kort før pausen og blev pillet ud i starten af anden halvleg til fordel for Torsten Frings.

Tyrkerne startede anden halvleg bedst, men så sendte Thomas Hitzlsperger en god aflevering frem til Philipp Lahm, og Sabri Sarioglu væltede ham klodset på kanten af feltet. Tyskerne appellerede for straffespark, mens dommer Massimo Busacca vinkede afværgende.

Det tyske spil fungerede kun sporadisk. Anfører Michael Ballack var stort set usynlig, Lukas Podolski og Miroslav Klose fik næsten intet at arbejde med og holdet havde travlt med at stoppe tyrkerne i stedet for at spille deres eget spil.

Tre mål på 11 minutter

Tyrkiet derimod spillede med stor optimisme, arbejdede hårdt for hinanden, men tyrkerne kunne også begå fejl, og 11 minutter før tid blev det straffet effektivt.   Lahm sendte et indlæg ind i feltet, som den tyrkiske keeper Rüstü Recbar fejlbedømte og løb forkert ud til. Og i sin landskamp nummer 80 kunne Miroslav Klose stige til vejrs og heade sit 41. landskampmål i nettet.

Det var ikke fortjent, og derfor så meget desto mere fortjent, at Tyrkiet udlignede til 2-2 fire minutter før tid. Semih Sentürk, som også nettede mod Schweiz i gruppespillet og Kroatien i kvartfinalen, dukkede op et par meter foran Jens Lehmann og sendte Sarioglus flade aflevering i nettet. Lahm blev snydt af Sarioglu, og Lehmann så ikke alt for god ud inde på stregen.

Men Lahm reddede Tyskland, da han et minut før tid via et-to med Hitzlsperger sendte bolden i nettet, og denne gang kunne Tyrkiet ikke komme igen.

Tyskland står i sin sjette EM-finale - den første i 12 år. Her hedder modstanderen enten Spanien eller Rusland, det afgøres torsdag.

ExternalContent

Facebook
Twitter