Tyskland triumferer i skiskydning

Norge skuffede fælt ved VM-stafet i skiskydning, mens tyskerne snuppede guldet.

Det tyske hold havde grund til at juble. (© Scanpix)

For første gang siden 2008 måtte Norge forlade en VM-stafet i skiskydning for mænd uden en guldmedalje. I stedet gik sejren til Tyskland, som viste stor stabilitet på de fire gange 7,5 kilometers underholdende og afvekslende skiløb og skydning i Kontiolahti i Finland.

Norges superveteran Ole Einar Bjørndalen gav ellers sit hold en perfekt start, idet han skød fejlfrit og kom som første mand ind i skifteområdet til anden tur. Resten af nordmændene klarede sig dog ikke helt så godt, og da Emil Hegle Svendsen faldt på vej ud fra næstsidste skydning stod det klart, at han ikke kunne hente tyskerne.

Det er første gang siden 2004, at Tyskland kan kalde sig verdensmester på stafetten, men sejren var uhyre fortjent, efter en dag, hvor den tyske kvartet, bestående af Erik Lesser, Daniel Böhm, Arnd Peiffer og Simon Schempp, kun havde tre forbiere ud af 40 skud.

De tyske kvinder fuldendte i går den tyske triumf, da de også vandt guld i stafetten.  

Nervøs Bjørndalen

Norge var i mål 18 sekunder foran bronzevinderne fra Frankrig og dermed hentede Ole Einar Bjørndalen sin VM-medalje nummer 40, men den var hårdt tilkæmpet:

- Jeg var frygtelig nervøs før starten, og måtte kæmpe for at holde nerverne i ro. Jeg er dog rigtig tilfreds med min indsats og jeg lykkedes med det, jeg havde planlagt, sagde Ole Einar Bjørndalen til NRK.

VM slutter søndag med de to fællesstarter. Vi sender kvindernes konkurrence på DR1 fra klokken 13.25.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter