DIN EM-AFTEN Gylfi og Co. skal ud på vulkaner

Marco de los Reyes peger på tre ting, der er værd at bide mærke i før dagens kampe.

Islands bedste fodboldspiller Gylfi Sigurdsson til træning under EM-slutrunden i Frankrig akkompagneret af billeder af den islandske vulkan Hekla.

Der blev scoret hele otte mål i fredagens tre kampe ved EM-slutrunden i Frankrig, og dermed er gennemsnittet for mål pr. kamp nu oppe på præcis to mål.

Det lyder ikke af så meget, og det er det egentlig heller ikke. Men det går den rigtige vej, og det kan være, at vi igen i dag får mere end to mål pr. kamp.

Under EM udpeger jeg hver eneste spilledag tre emner, der især bliver spændende at følge, og jeg begynder med kampen mellem Island og Ungarn, selv om den ikke ligner nogen målfest.

De islandske spillere jubler efter 1-1-scoringen mod Portugal i første runde. (Foto: Robert Pratta © Scanpix)

1. Islands bedste chance

I den første kamp var Island heldig med at få det ene point mod Portugal, og det point kom kun i hus, fordi islændingene var gode til at forsvare sig. Dagens kamp bliver derimod helt anderledes.

Gylfi Sigurdsson og hans holdkammerater skal nemlig møde et hold, der - i hvert fald inden slutrunden gik i gang - på papiret så svagere ud end Island. Så selv om Ungarn vandt 2-0 over Østrig i den første kamp, bliver dagens opgør uden tvivl islændingenes bedste chance for at vise sig fra deres bedste (offensive) side.

"Nu skal vi ud på vulkaner", kunne folk ofte finde på at sige for flere årtier siden, når de skulle ud for at more sig. Det er efterhånden lang tid siden, jeg sidst har hørt udtrykket, men jeg synes, det er helt på sin plads at bruge, nu hvor vulkanøen Island virkelig har gode muligheder for at vinde en EM-kamp.

Min vurdering af Island-Ungarn: Islandsk sejr: 30 procent. Uafgjort: 40 procent. Ungarsk sejr: 30Kampen spilles klokken 18.00 og vises direkte på TV2.

Der var ikke så meget, der flaskede sig for Cristiano Ronaldo i kampen mod Island. (Foto: Jason Cairnduff © Scanpix)

2. Ronaldo skal være på toppen

En af årsagerne til, at Portugal kun fik 1-1 mod Island forleden, var, at Cristiano Ronaldo manglede fem-ti procent i at være på toppen.

Mangler Cristiano Ronaldo de samme procenter igen i dag mod Østrig, er kampen helt åben. Men er portugiseren, der var skadet forud for Champions League-finalen, tilbage på sit topniveau, bør han være den afgørende faktor, der gør, at Portugal snupper alle tre point.

Inden VM i 2014 havde den nu 31-årige angriber også været skadet, og under det VM nåede han aldrig at komme i nærheden af topformen. Jeg tror, det lykkes for ham her i Frankrig, men jo tidligere jo bedre. Ikke mindst hvis Portugal skal have en chance for at nå rigtig langt.

Min vurdering af Portugal-Østrig: Portugisisk sejr: 45 procent. Uafgjort: 35 procent. Østrigsk sejr: 20 procent.Kampen spilles klokken 21.00 og vises direkte på DR1.

3. En generation kan blive tabt på gulvet

Belgien har spiller for spiller et af de bedste landshold i Europa, og det er efterhånden mange år siden, at det var tydeligt, at belgierne havde potentialet til at opnå noget stort.

Marc Wilmots (med de lange bukser) har været landstræner siden 2012. (Foto: Emmanuel Dunand © Scanpix)

Men lige nu kan man godt tvivle på, at Belgien kommer i nærheden af at få det maksimale ud af den nuværende landsholdsgeneration.

Jo, Belgien kom i kvartfinalerne ved VM, men sprudlede aldrig. Og nej, det var ingen fiasko at tabe til Italien forleden, men som hold fungerede belgierne slet ikke.

Det er endnu alt for tidligt at sige noget endegyldigt om landstræner Marc Wilmots og hans landshold. For hvad nu hvis Belgien i dag vinder 3-0 over Irland? Så er "de røde djævle" vel tilbage i periferien af favoritfeltet? Det er de vel.

Men under alle omstændigheder er der altså nogle alarmklokker, der ringer.

Min vurdering af Belgien-Irland: Belgisk sejr: 50 procent. Uafgjort: 35 procent. Irsk sejr: 15 procent.Kampen spilles klokken 15.00 og vises direkte på DR1.

Har du en kommentar, så skriv herunder!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk