EM-helt: Vi havde nok ikke vundet i 1992, hvis Michael Laudrup havde været med

Den franske sportsavis L’Équipe bringer tirsdag et interview med den tidligere danske landsholdsanfører Lars Olsen.

(Foto: Palle hedemann © Scanpix)

Den store franske sportsavis L’Équipe bringer hver dag under EM et større interview med en profil fra en tidligere slutrunde under temaet Euro Vintage.

Tirsdag er turen kommet til anføreren for europamestrene fra 1992 – den nuværende færøske landstræner Lars Olsen. Du kan læse interviewet med Olsen her.

https://twitter.com/KraulDR/status/750240852908318722

Olsen fortæller om den anderledes optakt til slutrunden, hvor Danmark kom med som følge af de tragiske omstændigheder i det tidligere Jugoslavien.

Besked over radioen

Meddelelsen om den danske deltagelse ved EM i Sverige fik den danske anfører over bilradioen på en færge fra Tyskland til Danmark, fortæller Olsen blandt andet til L'Équipe.

Historien om de danske drenge, der kom ind fra ferie for derefter at stå som euromestre nogle uger efter, er fortalt utallige gange herhjemme, men Lars Olsen kommer dog til sidst i interviewet med en lille interessant betragtning.

- Det er egentlig lidt mærkværdigt at tænke på, at Danmarks bedste spiller (Michael Laudrup, red.) ikke var med.

- Jeg er ikke sikker på, at Danmark havde vundet titlen, hvis han havde været med, for så havde vi nok spillet anderledes, lyder det fra Lars Olsen.

Michael Laudrup stoppede på landsholdet i november 1990 - tre kampe inde i kvalifikationen til EM i 1992. Han delte ikke landstræner Richard Møller Nielsens syn på, hvordan fodbold skulle gribes an.

Godt et års tid efter triumfen i Sverige fik Laudrup og Møller Nielsen snakket ud, og den daværende FC Barcelona-spiller vendte tilbage til det danske landshold.

Facebook
Twitter