Hareide: Ærgerligt at vi har mistet Mor

Åge Hareide ærgrer sig over, at Emre Mor ikke vil spille for Danmark. Nu skal Mor til EM med Tyrkiet.

Emre Mor havde pyntet på det danske landshold, mener landstræner Åge Hareide. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

FC Nordsjælland-spilleren Emre Mor fik i weekenden debut for Tyrkiets A-landshold, efter at han i en årrække har repræsenteret flere danske ungdomslandshold.

Danmarks fodboldlandstræner, Åge Hareide, ærgrer sig over, at den 18-årige nordsjællænder har fravalgt det danske landshold, og nu skal til EM med Tyrkiet.

- Det er gået stærkt for ham.

- Det er ærgerligt, at vi mister sådan en type spiller, for Danmark er et lille land, og vi har behov for, at alle de spillere, der er dygtige nok, er tilgængelige for landsholdet, siger Åge Hareide tirsdag til Ritzau, få timer før Emre Mor blev indlemmet i den tyrkiske EM-trup.

- Vi kan ikke lave så meget om på det. Det handler meget om spillerens egne følelser, og hvad han vil. Det skal vi ikke blande os i, siger landstræneren.

Emre Mor kom søndag ind fra bænken, da Tyrkiet varmede op til sommerens EM med en 1-0-sejr over Montenegro efter en tyrkisk scoring i overtiden. Bagefter fik den unge FC Nordsjælland-spiller stor ros for sin indsats.

Har DBU fejlet?

Åge Hareide føler sig sikker på, at Dansk Boldspil-Union (DBU) har gjort, hvad man kunne for at få Emre Mor til at vælge Danmark, men der er en grænser for, hvor meget man skal presse på.

- Man kan altid presse på, men man ved, at disse her spillere kommer fra andre lande og kulturer, og måske ligger hjertet der, og det skal man have respekt for.

- På mange måder kan man altid opfordre dem til at spille for Danmark, de er danske statsborgere og bor i Danmark, men der er andre følelser, der spiller ind. Det er en beslutning, de selv skal tage, og det må vi acceptere, siger Hareide.

Efter at Emre Mor havde repræsenteret flere danske ungdomslandshold fra 2013 til 2015, valgte Tyrkiets landstræner, Fatih Terim, at rejse til Danmark for at få ham i den tyrkiske nationaltrøje. Kort efter annoncerede Mor, at han på A-landsholdsplan ville spille for Tyrkiet.

Så blev der gjort nok fra dansk side?

- Jeg tror, at vi har presset på, men man skal have respekt for spillerens følelser, siger Hareide.

Det danske landshold deltager i de kommende dage i Kirin Cup i Japan. På fredag venter et opgør mod Bosnien, mens Danmark står over for enten Japan eller Bulgarien på tirsdag i næste uge.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter