HØJDEPUNKTER Drømmemål af Payet redder Frankrig

De franske EM-værter havde store problemer mod Rumænien, men blev reddet af Dimitri Payets drømmemål i slutminutterne.

Der var lagt op til den store fodboldfest på Stade De France i Paris, da værtsnationen åbnede EM-slutrunden mod Rumænien.

Det lykkedes også for værterne at hive alle tre point hjem via en 2-1-sejr, men det holdt hårdere end forventet.

Dimitri Payet blev i den grad kampens spiller, da West Ham-spilleren blev matchvinder til sidst i sejren over Rumænien i åbningskampen ved EM-slutrunden.

Rumænien lagde generelt bedst ud. Allerede efter tre minutters spil var Bogdan Stancu tæt på at bringe rumænerne i front.

Frnakrig kom dog bedre med og tiltvang sig initiativet. Antoine Griezmann headede på stolpen efter et kvarter og også Olivier Giroud var tæt på at bringe franskmændene i front inden pausen.

Efter pausen var Frankrig bedst. Giroud forsøgte sig, men afslutningen var lige på Ciprian Tatarusanu i Rumæniens mål.

Tatarusanu måtte igen klare, da Pogba kort efter afsluttede med et hårdt skud, men øjeblikket efter gik den ikke længere for Tatarusanu.

Franskmændene kom nemlig planmæssigt i front efter en lille times spil, da Giroud headede hjemmeholdet i front i en situation, hvor den rumænske keeper Ciprian Tatarusanu ikke så for godt ud. Dimitri Payet var manden med assisten.

Drømmemål kort før tid

Føringen holdt ikke længe. Otte minutter senere dummede Patrice Evra sig i Frankrigs felt, og begik et klodset straffespark.

Bogdan Stancu udlignede sikkert på straffespark for rumænerne.

Herefter havde Frankrig svært ved at presse rumænerne i bund, selv om værterne var bedst.

Et enkelt minut før tid modtog Payet så bolden lidt uden for feltet og leverede en decideret drømmescoring, da han bankede bolden ind bag Tatarusanu og sikrede Frankrig de tre point i gruppe A.

Dermed topper Frankrig gruppe A med tre point.

I gruppens andet opgør møder Albanien lørdag Schweiz, mens gruppe B først byder på opgøret mellem Wales og Slovakiet, mens England møder Rusland i den sene kamp.

Facebook
Twitter