VIDEO Beckhams hælspark: Engelsk gensyn med knuste VM-drømme

Når England i aften møder Slovakiet, er det samtidig et gensyn med det stadion i Saint-Etienne, hvor VM i 1998 udviklede sig til en kæmpe engelsk skuffelse.

Det engelske landshold har de sidste mange, mange år været omrejsende i store skuffelser og lige ved og næsten-oplevelser.

Ikke siden 1966 er det lykkedes for nationen, der ellers opfandt verdens mest populære spil, at vinde en international titel.

I øjeblikket er Rooney, Smalling og Hart i gang med at gøre et nyt forsøg på at genrejse den engelske fodboldære i Frankrig, og med fire point efter de første to kampe er de om ikke andet tæt på 1/8-finalerne.

I aften skal de gøre arbejdet færdigt i Saint-Etienne, hvor de møder Slovakiet. Men når de løber ind på Stade Geoffrey-Guichard til kampen klokken 21.00, er det samtidig et gensyn med den bane, hvor landsholdet led et af de mest bitre slutrundenederlag i nyere tid.

Den 30. juni 1998 var englænderne nået til 1/8-finalen i VM, hvor modstanderen var arvefjenden Argentina.

Snu Simeone

I det 47. minut ved stillingen 2-2 påkaldte en dansker sig en nations vrede. Dommer Kim Milton Nielsen valgte at udvise David Beckham, der liggende på græsset sparkede ud efter Diego Simeone. Den nuværende Atlético Madrid-træner opfattede hurtigt situationens potentiale og lod sig med en dramatisk grimasse falde til jorden.

At den danske dommer også annullerede et mål af Sol Campbell og undlod at dømme et straffespark ved en argentinsk hånd på bolden, gjorde ikke vreden mindre, og det danske postvæsen kunne i de efterfølgende måneder overbringe ham bunkevis af breve fra rasende englændere.

Selvom England holdt stand og tvang kampen i straffesparkskonkurrence, så sluttede det hele, da David Batty brændte sit forsøg fra 11 meter og slukkede de engelske VM-drømme.

Se episoden, hvor Kim Milton Nielsen udviser David Beckham, øverst i artiklen (speaket af Jens Jørgen Brinch & John Sivebæk).

Facebook
Twitter