Journalister i Marseille: Det er farligt at være her

Engelske og russiske fodboldbøller har sat et yderst negativt præg på havnebyen Marseille.

  • Lørdag eskalerede volden i havnebyen Marseille. (Foto: © JEAN-PAUL PELISSIER, Scanpix)
  • Billede fra pladsen i Marseille, der blev stormet af fransk politi kort efter. (Foto: © Foto: Tina Müller, DR Sporten)
  • Billede fra pladsen i Marseille, der blev stormet af fransk politi kort efter. (Foto: © Foto: Tina Müller, DR Sporten)
1 / 3

Tre dage i træk har der været uro i Marseille, hvor de engelske og russiske fans holder til under EM. Lørdag op mod Englands kamp mod Rusland eskalerede volden og uroen fuldstændig, fortæller to journalister.

- Det er farligt at være her og helt uoverskueligt. Flasker flyver gennem luften, siger journalist fra NRK’s journalist Tore Tollersrud der var helt tæt på balladen i Marseille.

- Den dårlige stemning har bygget sig op i løbet af dagen. Omkring klokken 16 blev en fuld mand anholdt og herefter eskalerede det med flaskekast og slagsmål, mens politiet måtte bruge voldsomt meget tåregas. Netop nu har politiet dannet en menneskemur for at genne ballademagerne væk, og bag dem er gaderne fuldt med knuste flasker, siger Tollersrud kort efter kl 17.

Stemningen skiftede

DR Sportens reporter i byen, Tina Müller er også til stede i byen, og hun nåede at forlade havnen, lige da balladen brød ud i lys lue, fortæller hun.

Se video fra Marseille herover fra pladsen, hvor uroen opstod.

- Vi har det meste af dagen været rundt på optagelse i byen og der har stemningen været god. Masser af glade og syngende engelske fans, der tydeligvis hyggede sig på diverse barer i solen.

- Men kort før kl.17, valgte fotografen og jeg at forlade havnen og de festglade fans, da stemningen skiftede. Det begyndte at summe af ballade. Flasker lå smadret ud over pladsen nede ved havnen og fansene blev mere højrøstet, plus der lige så langsomt kom et større opbud af fransk politi i fuld uniform.

Se video fra Marseille herover fra pladsen, hvor uroen opstod.

- Kort efter vi kørte, kunne vi så se hos de franske medier, at det hele var eksploderet og at de engelske fans var blevet stormet af fransk politi med blandt andet tåregas.

https://twitter.com/Bruun6eren/status/741683347756318720

Du kan følge situationen løbende på dr.dk