Pas på Frankrig! Tyskland sender værter ud på stribe

Frankrig burde have fordel af hjemmebane i EM-semifinalen, men tyskerne plejer ikke at lade sig ryste.

Brasiliens Ramires græmmer sig efter semifinale-ydmygelsen mod Tyskland i 2014. (Foto: MARCOS BRINDICCI © Scanpix)

De franske EM-værter møder i aftenens semifinale Tyskland på et propfyldt Stade Vélodrome i Marseille.

Det store franske overtal på lægterne i det sydfranske burde give Pogba, Griezmann & co. en fordel, men i en semifinale mod lige netop Tyskland er fordelen måske til at overse.

Tyskland og det tidligere Vesttyskland har nemlig mødt værtsnationen i semifinalen ved en slutrunde syv gange, og ved de seneste seks lejligheder har tyskerne slået værterne ud.

Ydmygede Brasilien

Senest skete det på ganske overbevisende manér, da de brasilianske VM-værter blev ydmyget med 7-1 i 2014 foran et måbende hjemmepublikum i Belo Horizonte.

Sydkoreas måtte også se sig slået i semifinalen ved VM i 2002, ligesom Sverige ved EM ti år forinden også måtte forlade turneringen efter mødet med Tyskland.

Sverige er til gengæld den eneste nation, som har formået at slå Tyskland i en semifinale ved en slutrunde. Det skete ved VM i 1958, hvor værterne vandt med 3-1.

Spørgsmålet er så, om Tyskland kan lave syv på stribe, når det kommer til sejre over værtsnationer. Svaret fås i aften fra kl. 21.00. Kampen kan følges på TV2, P3 og her på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter