Portugal var mindst én klasse over Wales

Cristiano Ronaldo og kompagni er et stykke fra joga bonito, men til gengæld ganske tæt på en EM-triumf.

Et eller andet sted i bunken jubler Cristiano Ronaldo efter sin scoring til 1-0 mod Wales. (Foto: ROMAIN LAFABREGUE © Scanpix)

Det siges ofte om Tyskland, at de er et godt turneringshold. Det samme kan siges om Portugal. I hvert fald i EM-regi.

I 2000 var de i semifinalen, i 2004 tabte de på hjemmebane i finalen til Grækenland, i 2008 otte var de i kvartfinalen, i 2012 nåede de semfinalen og nu er de så med, når der på søndag spilles EM-finale i Paris.

Portugal har muligvis ikke spillet det mest berusende angrebsfodbold og stjernen over dem alle, Cristiano Ronaldo, har heller ikke været decideret forrygende, men de har fået de resultater, de har skullet bruge, og i 2-0 sejren over Wales var Ronaldo med i begge mål - og han blev snydt for et straffespark.

Cristiano Ronaldo har kun ekseleret i glimt ved dette EM, men det er nogle forbandede effektive og flotte glimt. Tre mål og tre målgivende afleveringer er nu hans total ved EM i Frankrig.

- Mit mål er at vinde et trofæ med Portugal. Nu er vi lidt tættere på og jeg tror, vi vinder, sagde Ronaldo efter kampen. Kan han glimte bare et par gange mere, så er det langt fra usandsynligt, at Portugal vinder deres første internationale turnering.

Portugal gav nærmest intet væk mod Wales, hvor kun Gareth Bale kunne skabe lidt problemer.

Så lever portugiserne nok med, at resten af Europa ikke sidder og siger ’Sådan skal fodbold spilles!’

Wales har leveret over al forventning i Frankrig, men den manglende bredde i truppen blev måske afgørende mod Portugal. Savnet af den teknisk stærke midtbanekriger Aaron Ramsey var åbenlyst, mens forsvaret også savnede Ben Davies. Begge var spærret på grund af karantæne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter