POWERRANKING Fire hold i en klasse for sig

DR Sportens Marco de los Reyes vurderer alle 24 EM-hold efter søndagens finale.

Portugal (øverst til venstre), Dimitri Payet og Frankrig (øverst til højre), Giorgio Chiellini og Graziano Pelles Italien (nederst til venstre) samt Tyskland har været i en klasse for sig ved EM.

Så er alle 51 kampe ved EM-slutrunden i Frankrig spillet afsluttende med Portugals 1-o-sejr over værtsnationen i finalen. Og efter den kamp har jeg opdateret min rangering af alle hold

Jeg har udelukkende vurderet dem på det niveau, de har præsteret ved slutrunden, og via linket herunder kan du se, hvordan jeg rangerede og bedømte holdene tilbage i november, hvor alle 24 hold var på plads.

Deres placering fra dengang kan du også se i parentesen, og det hold, der i dag har den bedste placering forhold til for knap otte måneder siden, er Wales.

De fire øverste på den aktuelle liste er europamestrene fra Portugal, Frankrig, Tyskland og Italien, og når jeg fremhæver dem her, er det, fordi de uden at ramme et historisk højt niveau efter min mening har været i en klasse for sig ved EM-slutrunden.

Har du kommentarer til listen, kan du skrive den i bunden?

De portugisiske spillere havde naturligvis en fest efter finalesejren søndag aften. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

1. Portugal (5) Har ikke spillet imponerende godt og vil ikke blive husket som et stort hold. Men har spillet klogt og har i knald eller fald-kampene kun lukket et enkelt mål ind - mod Polen i kvartfinalen. Cristiano Ronaldo var den dominerende skikkelse op til finalen, men da han gik ud, viste Portugal sig i høj grad også som et stærkt kollektiv med forsvarsklippen Pepe i spidsen.

2. Frankrig (1) Har leveret flere gode præstationer undervejs - især mod Tyskland i semifinalen, hvor Antonie Griezmann inponerede med godt spil og to mål. Men spillemæssigt har Les Bleus aldrig levet op til de store forventninger, og i finalen var det især skuffende, at de slet ikke kunne score. Til sidst virkede de tilmed slidte og måtte se Portugal få overtaget.

3. Tyskland (2) Tyskland har spillemæssigt været det bedste hold ved slutrunden. Men kreativiteten og ikke mindst effektiviteten helt i front har manglet. Mod de tre bedste hold, tyskerne har mødt; Polen, Italien og Frankrig, blev det sammenlagt kun til et sølle mål, og så kan man ikke blive europamester. Det har især været Thomas Müller, der har svigtet. Ikke et eneste mål har han scoret. Han scorede til sammenligning fem mål ved VM i 2014.

Thomas Müller (til venstre) og Toni Kroos efter nederlaget til Frankrig i semifinalen. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

4. Italien (7) Slutrundens næstbedste hold frem til og med kvartfinalerne. Leverede store præstationer med 2-0-sejrene over Belgien og Spanien 0g har set over hele turneringen været en stor positiv overraskelse. Selv om Tyskland først avancerede fra kvartfinalen efter straffesparkskonkurrencen, var tyskerne dog klart bedre - ikke mindst fordi Italien manglede pondus og kreativitet i offensiven.

Her er der så efter min mening et spring ned til næste hold.

Gareth Bale fra Wales har spillet sin sidste kamp ved slutrunden, hvor han har været en af de store profiler. (Foto: FRANCISCO Leong © Scanpix)

5. Wales (16) Leverede en fantastisk holdindsats, da Belgien blev besejret i kvartfinalen med 3-1. Men kunne ikke ramme samme høje niveau i semifinalen mod Portugal, der vandt 2-0. En del af forklaringen var, at Aaron Ramsey havde karantæne. Gareth Bale gjorde ellers, hvad han kunne. Men en enmandshær var ikke nok mod Portugal.

6. Spanien (4) Ramte det højeste niveau, vi så i gruppespillet, men fik fumlet alle tre point væk i 1-2-kampen mod Kroatien og tabte i 1/8-finalerne til Italien, der var det stærkeste hold i den kamp. EM er endt som en stor skuffelse, og det skyldes især nederlaget til Kroatien.

Andres Iniesta var en af slutrundens bedste spillere i gruppespillet, men blev sammen med Spanien slået ud af Italien i 1/8-finalerne. (Foto: Pierre-Philippe Marcou © Scanpix)

7. Belgien (3) Tabte overraskende kvartfinalen til Wales. Fik ellers en fantastisk start og var foran 1-0. Spillede i perioder langt bedre end Wales, men gik i stå. Det belgiske landshold var defensivt - især på grund af skader - og taktisk ikke stærkt nok, da det endelig skulle leve op til de store forventninger.

Radja Nainggolan scorede et flot mål, da Belgien kom foran 1-0 mod Wales, men tabte 1-3. (Foto: Laurent Dubrule © Scanpix)

8. Kroatien (9) Kroaterne magtede ikke at ramme deres offensive topniveau, da de tabte 0-1 til Portugal i 1/8-finalerne. De spillede lidt for kontrolleret, og det blev de straffet for. Var forinden ellers et af slutrundens bedste hold.

9. Polen (8) Tabte i 1/8-finalen til Portugal efter straffesparkskonkurrence. Polakkerne startede kampen godt, men det var fortjent, at portugiserne gik videre.

10. Schweiz (14) Spillede en god kamp mod Polen, ja, faktisk var de to hold set over hele 1/8-finalen uhyre jævnbyrdige. Men Schweiz røg altså ud efter straffesparkskonkurrence.

Det var islændingen, der blev de små i kvartfinalen mod Frankrig. Her ses Samuel Umtiti i duel med Jon Dadi Bodvarsson. (Foto: PHILIPPE LOPEZ © Scanpix)

11. Island (17) Islændingene sørgede for den største overraskelse, da de sendte England ud af EM. Og samlet har Island leveret en fantastisk præstation ved slutrunden. Men holdet havde altså ikke en ærlig chance mod Frankrig, der i kvartfinalerne vandt hele 5-2.

12. England (6) Spillede i perioder godt i gruppespillet, men fik ikke scoret så meget. Fremstod som et meget middelmådigt hold, da det blev til exit mod Island. Her var der slet ingen kreativitet.

Cristiano Ronaldo og Adam Lang i duel, da Portugal og Ungarn spillede 3-3. (Foto: Mast irham © Scanpix)

13. Ungarn (21) Den største overraskelse i gruppespillet. Men så stoppede festen også mod Belgien, der vandt hele 4-0. Ungarn havde dog chancer til at score. Generelt kan ungarerne være ganske tilfredse med deres første slutrunde i 30 år.

14. Slovakiet (20) Har gjort det fint ved EM, men var som ventet chanceløs mod Tyskland. Kom til chancer, men kunne også have tabt meget større.

15. Irland (23) Har gjort det rigtig godt ved dette EM med et materiale, der ikke imponerer. Chokstartede mod Frankrig og kom foran på et straffespark i det andet minut. Men Irland var altså en klasse dårligere end Frankrig, der fortjent gik videre.

16. Nordirland (22) Det var flot, at Nordirland kunne vinde 1-0 over Ukraine og kun tabe 0-1 til Tyskland. Men ellers har holdet ikke haft ret meget at byde på, og nederlaget til Wales i 1/8-finalerne var både ventet og fortjent.

Nordirlands målmand Michael McGovern viste verdensklasse i kampen mod Tyskland. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)

17. Tyrkiet (13) Vågnede først op i den tredje kamp og vandt 2-0 over Tjekkiet, men endte som en af de dårligste treere. Havde potentialet til mere og skuffede samlet set.

18. Albanien (24) Klarede sig faktisk glimrende i forhold til forventningerne. Sluttede af med en overraskende 1-0-sejr over Rumænien, men endte som en af de to dårligste treere og er ude af EM.

19. Tjekkiet (12) Gjorde en udmærket figur i de første kampe, men kunne ret ikke meget, da der endelig var behov for det, i den sidste kamp mod Tyrkiet og tabte 0-2.

20. Sverige (15) Svenskerne skuffede gevaldigt. Scorede kun et mål, og det var et selvmål - mod Irland. Zlatan Ibrahimovic skuffede også, men fik heller ikke meget at arbejde med.

Østrigs David Alaba i kamp med Aron Gunnarsson fra Island. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

21. Østrig (10) Den største skuffelse. Lignede et hold med gode chancer for at nå en kvartfinale, men faldt sammen og fik kun ét point - mod Portugal.

22. Rusland (11) Russerne var tunge og lignede ikke spillere, der gerne ville vinde kampe. Men forventningerne havde nu heller ikke været store - tværtimod.

23. Rumænien (19) EM er endt som en stor skuffelse for rumænerne. Rumænerne kunne simpelthen alt for lidt, da de mod Albanien var tvunget til at vise deres bedste - og tabte 0-1.

24. Ukraine (18) Tabte alle tre kampe. Kunne og ville alt for lidt ved dette EM.

Har du en kommentar, så skriv herunder!

Facebook
Twitter