Rekord-Ronaldo skriver EM-historie

Cristiano Ronaldo tangerede i semifinalen mod Wales Michel Platinis rekord som mest scorende ved en EM-slutrunde.

Cristiano Ronaldos scoring mod Wales gør ham til delt EM-topscorer. (Foto: Martin Bureau © Scanpix)

Cristiano Ronaldo er rekordernes mand.

Og nu kan den portugisiske målscorer føje endnu en til samlingen. Hans kraftfulde hovedstød til 1-0-føring mod Wales var nemlig Ronaldos niende ved en EM-slutrunde, og dermed tangerer han franskmanden Michel Platinis rekord.

Michel Platini scorede imponerende 9 mål ved EM-slutrunden i 1984. (Foto: Mark Leech © Getty Images)

I finalen hvor Tyskland eller Frankrig venter kan Real Madrid-spilleren dermed distancere Platini, hvis det lykkedes at føje endnu en pind til måltotalen.

Det bør dog nævnes, at hvor Ronaldo har brugt 20 kampe til at nå de 9 scoringer, så brugte den franske elegantier på imponerende vis kun fem.

Flere EM-rekorder

Rekorden er langt fra den eneste, som Ronaldo er indehaver af i EM-sammenhæng.

Hvis man både tæller EM-kvalifikations- og slutrundekampe med er Ronaldo nu oppe på 29 EM-mål, hvilket er rekord.

Hver gang han går på banen ved en EM sætter han også ny rekord for antallet af spillede EM-slutrundekampe. Kampen mod Wales var Ronaldos 20 af slagsen - tre mere end Bastian Schweinsteiger og Gianluigi Buffon.

En EM-rekord som Ronaldo med stor sandsynlighed må afgive på søndag er titlen som den yngste spiller, der har deltaget i en EM-finale.

Således var den nuværende portugisiske anfører kun 19 år og 150 dage, han han var emd til at tabe finalen til Grækenland i 2004.

Med stor sandsynlighed vil Ronaldos holdkammerat Renato Sanches få spilletid i EM-finalen og med sine 18 og knap 11 måneder vil han dermed tage rekorden fra sin landsmand.

Facebook
Twitter