Shitstorm mod kvindelig tysk fodboldkommentator

Visse tyske tv-seere protesterer over, at EM-kampe bliver kommenteret af en kvinde.

Der blev skrevet tysk tv-historie, da Wales og Slovakiet mødte hinanden ved EM i fodbold 11. juni. (Foto: Joe Klamar © Scanpix)

Mandlige tv-seere i Tyskland fik chips og pilsner i den gale hals, da de satte sig til rette for at opleve Wales mod Slovakiet ved EM i fodbold på tv-stationen ZDF forleden.

For første gang i tysk tv-historie blev kampen nemlig kommenteret af en kvinde.

Claudia Neumann er en af Tysklands erfarne sportsjournalister, og hun har tidligere kommenteret OL og VM i fodbold for kvinder. Men for mange mandlige fans går grænsen åbenbart ved herrefodbold.

Claudia Neumann blev i april præsenteret som en af ZDF's frontfigurer ved EM. (Foto: Boris Streubel © 2016 Getty Images)

"Lyder som lebbe"

"Hun lyder som en lebbe", "Hvorfor kommenterer hun ikke dressurridning?", "Den kælling har brug for noget diller", "Kvinder skal føde børn, ikke kommentere bold".

Sådan lyder et udpluk af den shitstorm, der ramte Claudia Neumann på de sociale medier – og som har bragt Tyskland på den anden ende.

Politikere og meningsdannere fordømmer de sexistiske udgydelser, der ifølge dem slet ikke passer til billedet af Tyskland som en civiliseret og ligestillet nation.

Bare fodbold

Claudia Neumanns arbejdsgiver ZDF udtrykker chok over de kommentarer, der strømmer ind på tv-stationens sociale profiler og truer med at blokere brugere.

Tv-kommentatoren selv tager sagen med ro.

- Hey, folkens. Det er bare fodbold. Det her handler hverken om sult eller menneskerettigheder. Det hele er totalt latterligt, siger Claudia Neumann i et interview med Die Welt.

Imens har tilhængere startet en underskriftsindsamling, der opfordrer til, at hun skal kommentere finalen ved EM. Omkring 17.000 støtter i skrivende stund forslaget.

Ros til dansk ekspert

Arnela Muminovic på plads i DRs studie på Islands Brygge i København. (© dr)

Herhjemme er det blandt andre den kvindelige journalist Arnela Muminovic, der udfylder rollen som fodboldekspert, når DR1 sender programmet 'EM på Bryggen'.

Hun har indtil videre ikke oplevet noget, der minder om det, som den tyske journalist er blevet udsat for.

- Heldigvis har jeg ikke oplevet negativ kritik. Jeg har faktisk fået nogle fine beskeder fra kolleger og folk, der har været i branchen i rigtig lang tid. Det betyder faktisk meget for mig, siger Arnela Muminovic om sit job som fodboldekspert:

- Det er en stor ting at sige ja til. Man ved jo godt, at man risikerer at få nogle ting smidt i hovedet, når man er kvinde i en mandeverden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter