Uefa advarer Rusland og England: Mere ballade og I er ude af EM

Hvis ikke Rusland og England får styr på deres voldelige fans, kan de blive smidt ud af EM, skriver Uefa.

De russiske og engelske hooligans stødte også sammen på stadion efter lørdagens kamp. (Foto: PETER POWELL © Scanpix)

Lørdagen ved EM var beskæmmet af heftige optøjer i den sydfranske havneby Marseille. Her raserede engelske og russiske fans by og sloges gennem hele dagen. De frygtelige optøjer har ført til alvorlige skader på flere personer.

Da England og Rusland så mødtes lørdag aften til deres første EM-kamp, var der igen problemer. Denne gang gik de russiske fans amok på stadion efter kampen. En sag, som Uefa i øjeblikket undersøget.

Nu har det europæiske fodboldforbund, der står bag EM-slutrunden, udsendt en meddelelse med en direkte advarsel til England og Rusland: Hvis de to lande ikke får styr på sin fans, vil Uefa overveje at smide de to lande ud af EM.

- Uefas eksekutivkomité vil gerne udtrykke sin væmmelse over de voldelige sammenstød, der fandt sted i Marseille by. Den slags uacceptabel opførsel af såkaldte tilhængere af de engelske og russiske landshold hører ikke hjemme i fodbold, en sport vi skal beskytte og forsvare, skriver Uefa i en meddelelse.

- Vi vil ikke tøve med at sanktionere det engelske og russiske forbund inklusiv en potentiel diskvalifikation af deres respektive hold ved turneringen, hvis der opstår flere voldelige episoder.

Den pågående disciplinærsag mod Rusland forventes at få en afgørelse 14. juni, inden Rusland spiller sin anden kamp ved turneringen. Også ved EM 2012 blev der åbnet en disciplinærsag mod Rusland.

Facebook
Twitter