VIDEO Da Elkjær lossede EM-drømmen til himmels og Bruun til Korsika

Morten Bruun er tilbage på stadion, hvor han som 18-årig så Preben Elkjær brændte dansk fodboldhistories mest berømte straffespark.

For 32 år siden havde Morten Bruun netop overstået sine eksamener i 2. g.

Den nuværende fodboldekspert hos Discovery tog derfor med sin kammerat Jens et tog ned til Lyon for at se Danmarks EM-semifinale mod Spanien.

- Vi havde hørt, at DBU havde 100 billetter tilovers, som ville blive sat til salg her ved stadion.

- Så vi kørte i tog hele natten og stod her så om morgenen og fik fat på et par af de her billetter til det forjættede land, fortæller ekspertkommentatoren, da han for første gang siden de glade dage i 1984 er tilbage på Stade de Gerland i Lyon.

Det danske landshold havde spillet to forrygende kampe i den indledende gruppe, og for første gang var nationen i noget, der lignede en kollektiv fodboldekstase.

- Det var aldrig sket før, at vi gjorde os i en international turnering. Det var vores første slutrunde, vi var i semifinalen og vi spillede fantastisk. Det var også dengang, at roligan-bevægelsen blev skabt, lyder det fra Morten Bruun.

Korsika i stedet for Paris

Som det er de fleste bekendt, så lossede Preben Elkjær den danske EM-drøm op i den franske nattehimmel over Stade de Gerland, og Morten Bruun og kammeraten Jens fik derfor ikke mulighed for at følge deres helte i en EM-finale.

- Vi ville naturligvis have taget toget til Paris, hvis Danmark var kommet i finalen. Nu tog vi i stedet for til Korsika, slutter Morten Bruun.

Se videoen fra det slidte stadion i Lyon i playeren over artiklen.

Facebook
Twitter