Usain Bolt skal lede én-armet dansk sprintertalent mod OL

100 meter-løberen Kasper Filsø får mulighed for på nærmeste hold at suge til sig fra verdens hurtigste mand.

Kasper Filsø satser på at slå sin personlige rekord i London. (Foto: Ali Hussein)

Det startede egentlig med en fodbolddrøm. Kasper Filsø fra Lemvig skulle være den første én-armede spiller i Real Madrid. Det lovede han sig selv og familien.

Talentet var også til stede, men da han som 15-årig mistede sin storesøster til kræft, blev drømmen om at spille i den hvide trøje på Santiago Bernabéu lagt på hylden.

- Jeg har spillet fodbold, siden jeg var fem. Jeg scorede mit første mål på indkast, selvom jeg kun har én arm. Så vidste, jeg skulle være angriber. Men da jeg mistede min søster, kunne jeg ikke koncentrere mig i skolen og til fodbold. Det tog hårdt på mig, siger nu 25-årige Kasper Filsø, der i stedet kastede sig over atletik.

Her har talentet vist sig stort. I weekenden skal Kasper Filsø løbe 100 meter på det olympiske stadion i London ved Sainsbury's Anniversary Games. Den godt og vel 3-årige løbekarrieres højdepunkt.

- Det er en drøm for mig, at komme over at løbe på så stort et stadion. Jeg havde lovet min søster og familie at de skulle se mig spille på Bernabéu. Det olympiske stadion må siges at være tæt på.

Inden der bliver plads til Kasper Filsø, skal en vis herre ved navn Usain Bolt dog lige løbe på det olympiske stadion først.

Jamaicanske trick skal lures

Kasper Filsø, der er født uden en højre arm, har fået særligt god plads på første parket, hvor øjnene vil være fæstnet på det jamaicanske løbevidunder.

- Jeg skal se, hvordan man løber en 100 meter. Der skal lures nogle tricks af. Særligt, hvordan han håndterer de sidste 60 meter. Vi kommer til at sidde helt tæt på målstregen helt foran. Vi kommer også til at bo på hotel med de store stjerner, siger Kasper Filsø, der dog ikke forventer, at blive inviteret ind på Usain Bolts værelse for at udveksle løbetips.

- Det kan godt være, at lige Usain Bolt har sit eget hotel. Det kunne man godt forestille sig.

Usain Bolt vil have et par danske øjne i nakken i London. (Foto: Julian Finney © Getty Images)

Når det bliver Kasper Filsøs tur til at løbe søndag, så vil fokus være på egen præstation, mens alt andet vil blive holdt ude.

- Det bliver min største oplevelse, siden jeg begyndte at løbe. Mit mål er at løbe det perfekte løb. Komme op og svæve. Udnytter min kraft og slå min personlige rekord på 11,56 sekunder, siger Kasper Filsø, der sidste år blev nummer fem ved EM i Wales og sigter efter at komme med til OL i Rio næste år.

Med Kasper Filsø på turen til stævnet i London er den benamputerede længdespringer Daniel Wagner Sørensen.

Vejlenseren har også fine muligheder for at markere sig positivt på det olympiske stadion, da han tidligere i år satte ny verdensrekord med et spring på 6,51 meter.

Facebook
Twitter